Facebook och motgångar

Hej hopp negativa värld! Jag sitter nu i skolan och känner hur alla motgångar plöjer över mig. Vårt projekt ska vara klart idag men frida är inte här, så det finns inget att göra för oss... Hon sitter hemma och har bandet med sig för hon tänkte klippa under helgen. Jag pratade lite med frida om hur hon hade tänkt att klippa. Och jag var ganska skeptisk till sättet... Det lät på ett sätt för orginellt och på ett annat sätt för konstigt... Men får prata mer med henne om det när jag ska hem till henne med microfonen sedan.

Sedan jag har börjat prata mer och mer med Mattias har jag även blivit mer och mer aktiv på Facebook. Tycker det är ganska kul ändå, iallafall när det händer saker.
Och när man är inloggad på Facebook så måste man ju gosa med sin Pet, haha! Men vissa tycker jag nog är lite för mycket på PetSociety. Till exempel Stina som har 32894 poäng, haha. Det tycker jag är liiiite överdrivet!




Sedan satt jag och kollade runt lite bland saker och personer man kunde bli fan av och ja, det blev ganska många saker jag blev fan av, haha. Vissa saker är seriösa men vissa är lite mindre seriösa. Typ som playboy, haha.


// Daniel




Dagens att göra:

<Uppdaterad>

*
Laga mat (makaroner och hamburgare)    [x]
* Plocka i ordning lite och diska                   [/]
* Tvätta klart                                                 [x]
* Skriva ett inlägg om Stockholmsresan      [ ]
* Fixa dricka till helgen                                 [/]
* Försöka göra matte                                   [ ]
* Försöka att inte stressa!                            [/]

// Daniel



Tråkigt på bussen

Ingen inspiration är problemet just nu... Det är därför (och plus att jag inte orkar) som jag inte har bloggat på ett tag nu . Men ska väll försöka bli ändring på det. Var ju i huvudstaden i går och kan ju säga att det var helt underbart och är sugen på att hälsa på där igen någon gång snart.

Men nu ska jag iväg till idrotten, så därför bjuder jag på lite tips på vad man kan göra på en buss sent på natten om man har tråkigt. Sätta sig längst bak och ha allsång!





// Daniel



Stockholms tripp #1

Då sitter man på bussen påväg till huvudstaden då. Och som ni märker har vi internet på bussen, vi blev riktigt förvånade när vi satte på datorn och märkte att det fans internet. LIxom asbillig resa + internet! Kan det bli bättre eller?






Med vänliga hälsningar från örebro!

// Daniel





4 timmar till avgång

Kvällen hos Frida blev riktigt mysig. Björn kom hit och sötade sig ett litet tag och det var riktigt roligt. Vi provade lite olika asiktsmasker, spelade kort, småpratade och allmänt flummade runt lite.
Det är alltid lika kul att lära känna nytt folk och var riktigt förvånad över Björn som var så väldigt öppen, trevlig och social trots att vi bara hade pratat med honom en gång före intervjun. Sverige borde fyllas med mer öppetsinnat folk som honom.

Nu har jag legat i sängen i ungefär 4 timmar, vilket är ganska drygt. Jag har inte riktigt orkat somna, vilket kanske inte var så bra med tanke på att jag är tvungen att gå upp halv 6 för att bussen avgår 07.00.

Såklart har jag tagit ju, som jag alltid gör när jag har tråkigt, tagit lite "egopics" och "omgivningspics" med camen. Och såklart så måste jag ju lägga upp dem här.
Nu låter jag som värsta fjortisen, men varför ska det vara så "tabubelagt" att gilla att ta kort på sig själv och kolla på dem. Jag tycker det är riktigt kul ju, särskilt när man blir snygg eller till och med läskigt ful, haha. Så här har ni lite bilder på mig och rummet jag sover i.







// Daniel



Hälsningar från McDonalds

Hejsan allihopa! Här kommer en snabb uppdatering ifrån McDonalds i Karlstad. Vi sitter och väntar på att klockan ska bli halv två, då våran första intervju skall äga rum.
Jag hade lite tur och hittade ett internet som var olåst och gratis. Mer publika internet åt folket tycker jag, hehe. Här får ni lite fina bilder ifrån vår mysiga stund på McDonalds










// Daniel



Berörande och klokt

Satt och klickade runt på lite bloggar förut och halkade in på hos kusin. Där hittade jag en text som berörde mig extremt mycket. Det var den klokaste och mest intressanta text jag någonsin läst.
Texten handlade om att vara ensam. Vill inte säga mer än så, isåfall så kommer jag inte göra texten rättvisa, läs själv och skapa din egen bedömning.


" När det inte finns någon speciell partner i vårt liv kan vi endera känna oss ensamma eller njuta av den frihet som finns i avskildheten. När vi inte finner stöd för den sanning vi känner djupt inom oss,kan vi endera känna oss isolerade och bittra eller fira det faktum att vår vision är stark nog att överleva det mänskliga behovet av att få ett erkännande från familj, vänner eller kollegor. Om du står för en sådan situation just nu, var medveten om hur du väljer att betrakta din "ensamhet" och ta ansvar för det val du gjort.    Den ödmjuka figuren på kortet glöder av ett ljus som kommer inifrån. En av  Gautam Buddhas mest betydelsefulla bidrag till mänsklighetens andliga liv var att inför sina lärljungar insistera:
"Var ditt eget ljus". I sista hand måste var o en av oss utveckla förmågan att ta oss igenom mörkret utan reskamrater, kartor eller vägvisare.

När du är för dej själv är du inte ensam utan helt enkelt för dej själv, och det är en oerhörd skillnad mellan ensamhet och att vara för sej själv. När du är ensam tänker du på nån annan, saknar du någon annan. Ensamhet är ett negativt tillstånd. Du känner att det skulle vara bättre om någon annan var där, din vän, din fru, din mamma, din älskade, din man. Det skulle vara bra om någon annan fanns där, men det finns ingen där. Ensamheten är frånvaro av någon annan.
 Att vara för dej själv är att vara i din egen närvaro. Att vara för sig själv är mycket positivt. Det är en närvaro, en överflödande närvaro.
 Du är så full av närvaro att du kan fylla hela existensen med din närvaro och det finns inte något behov av någon annan."

Florijan, läs texten.
// Daniel



Sims 2 + Windows = Skit


Snart så drar det av till Sunne igen då. Tråkigt man sant. Just nu så vill jag bara vara hemma och slappa och inte göra något vettigt. Men, men jag måste ju åka dit så.

Jag sitter och ska försöka installera himla Sims 2 på datorn här till syrran eftersom att det försvann när de installerade om datorn. Men såklart är det något som ska krångla och det vill inte göra som jag vill.

Jag orkar inte med att det ska gå åt helvete. Men skräll att det gör det när det är värdelösa Windows jag sitter vid. Men ändå, palla sims eller. Visst det är skitkul och så, men "get a life" lixom.
Nej usch nu dissar jag Sims2 & Windows för att ingenting vill funka här. Blä på det.

// Daniel





Rehab


Då var man hemma hos mamma och pappa på landet. Denna helgen kommer bli en riktig slappar helg. Har inga direkt planer förutom att äta en massa tjockis mat och Ben & Jerrys.
Det får bli som en liten rehab och förberedelse för allt som komma skall. Början på nästa vecka, känner jag, kommer bli riktig hektisk och mycket farande och flängande hit och dit. På söndag blir det Säffle - Sunne, måndag blir det Sunne - Karlstad och tisdag blir det Karlstad - Stockoholm - Karlstad. Känner mig bara trött av tanken på det. Men det kommer bli kul, hoppas jag i alla fall. Och, trotts den korta tiden, väldigt lärorikt.

Men nu ska jag sätta i linser och gå och äta lite mat med familjen.
By the way, dagens outfit är stor t-shirt och BB-kallingar. Mumma!

// Daniel



Stockholmresa gratis!!



Alltså fatta vad underbart. Hela nästa vecka kommer bli helt fullspäckad. Måndag ska vi intervjua Caroline och Gay-Bear (tihi). Sedan på tisdag ska vi dra ner till stockholm med Frida och Samuel för att intervjua Mattias. Det skönaste är att resan är gratis, haha. Skolan kommer pröjsa resan tur och retur. Dock blir det bara över en dag men det kommer bli hur kul som hellst ändå.
Det som återstår att se är om vi åker buss eller tåg. Men antar att det blir buss då tåget är mycket dyrare. Nu är jag kissnödig, måste hem och packa för att sedan traska iväg till tåget. Så jag känner mig riktigt stressad.

Ha det najs!

// Daniel



Klivet



Nu är klivet taget.. Nu är det borta.. Nummret, mailen, allt... Typ.



// Daniel



Med inslag av Håkan



Allt känns helt upp och ner och jag vet inte vart jag ska gå. Min motivation och ork till livet känns som bortblåst, hittar din inte någon stans. Var och pratade lite med Stina förut om det som jag gjort i Engelskan. Det gick bra, hon tycker att det jag gör är bra men att jag inte lämnar in allt och att det är det som är problemet. Men jag orkar inte koncentrera mig på nått, och det sa jag till henne. Och att jag var trött, både psykiskt och fysiskt. Då sa hon något som fick mig att tänka till. Att jag ska släppa allt som suger energi och ägna mig mer åt det som ger energi.

Då började jag fundera på vad som tar energi och vad som ger energi.
Och just nu känns det som att allt med Florijan bara suger och suger energi. Egentligen borde jag bara släppa allt som har med han och göra och inte prata med han alls eller något. För kärlek har svikit mig allt för många gånger..
Men det kommer inte gå, det vet jag. Han betyder för mycket, och jag vill ha han till varje pris trotts att han har lämnat mig på den jävligaste av platser.

Jag vill att du älskar mig, men jag vill att du lämnar mig med...
Någon mer som står vid ett knepigt vägsjäl i livet?

// Daniel



första gästinlägget.



Tjipp&Hoj.
Ja, det är då jag som kommer gästblogga här varje onsdag framöver.  Evelina heter jag, Daniels bästa hårkliare och favorittjej. (Han är ju inte så mycket för tjejer i vanliga fall, jag är nog ett stort undantag.

För tillfället gör jag ungefär samma sak som Daniel, sysslar lite med projekt. I våran grupp kommer vi inrikta oss på "Våld mot kvinnor" och har två intervjuer bokade redan. Jag tycker det här ämnet är väldigt viktigt att ta upp, allt våld måste få ett slut någon gång och då tycker jag man ska börja med att minska våldet mot kvinnor. Vi borde få komma i första hand någon gång, för annars är vi mest till för att laga mat, föda barn, suga kuk och diska.
Och nu, bara för att jag skrev att vi är till för att suga kuk för jag nog se upp för att bli våldtagen när jag går utanför dörren, för om man råkar nämna sex högt som tjej, så ber man ju om att få ett manligt könsorgan uppkörd i mufflan. 

I skrivande stund sitter jag med datorladdaren på äggstockarna och försöker minska mina menstruationssmärtor. (Sånt här skrivs det allt för sällan om i Daniels blogg). Har hunnit smälla i mig två stycken kexchoklad(kexchokladas, kexchokladar eller kexchoklader? Vad heter det egentligen?) och druckit té.
Snart ska jag ner till matsalen och äta lite djur, närmare bestämt fisk.

Nu får ni vara snäll och hälsa mig varmt välkommen, annars blir jag nervös och kommer aldrig mer våga sätta min fot på Daniels blogg. 
Smek och Kram
// Evelina



Bortglömda känslor



Igår kväll var bland den mysigaste kväll jag varit med om. Florijan kom och hälsade på så vi satt och pratade jätte mycket. Det var så annorlunda fast på ett bra sätt. Vi hade det inte så när vi var ihop. Nu satt vi bara rakt upp och ner och pratade och pratade. Det är det som är så härligt med honom, man kan verkligen prata om allt med han.

Nu sitter vi i klassrummet och arbetar lite smått med vårat projekt om diskriminering p.g.a sexuell läggning. Dock går det inte så jätte bra... Vi behöver hitta någon vuxen Homo/BI i närheten som är villig att ställa upp på en intervju.
Än så länge har vi bara en person som är villig att ställa upp, "Gay-bear" som evelina så fint översatte "bög-björn", haha. Vi har dock inte bestämmt vilken dag men det märker vi väll. Ska bli kul faktiskt, han är ju söt så då blir det ju ännu bättre, hehe.

Nu ska jag lämna över ordet till Evelina!


// Daniel



En orgasm av evelina.


Åååh, jag tror jag snart får orgasm.
Evelina står och tar mig i håret sådär som bara hon kan göra. Det är så otroligt skönt.
Vi har just nu webbdesign, men eftersom att jag är så duktig så gjorde jag färdig uppgiften förra gången. Plus att min sida blev lite mer avancerad än de andras, hehe. Men nu ska jag inte skryta här, för då kanske de andra blir ledsna och slutar läsa min blogg.

Imorgon har jag bestämt att Evelina ska få gästblogga här på min blogg, och hon kommer få göra det en gång i veckan.


// Daniel



Blogg fix



Håller på med lite fix på bloggen. Känner att det behövs något nytt. Så fixade lite med en ny sida där jag kan publisera större bild-exemplar av de små bilderna jag lägger upp här.

Alltså, ni kan klicka på mina nyare bilder för att se dem större och för att kommentera där också.


// Daniel



Fight

Nästa Karlstad.



// Daniel



Foto

Orkar inte skriva något vettigt nu. Har ingen insperation, den är som bårtblåst. Hela jag är bårtblåst. Bilden säger allt!



This is not what I intended
I always swore to you I'd never fall apart
You always thought that I was stronger
I may have failed but I have loved you from the start



// Daniel



Kränkningar p.g.a sexuell läggning!

Idag har vi fått ett roligt projekt. Det är att vi ska göra en dokumentär om kränkningar p.g.a sexuell läggning. Eller det är egentligen ett projekt om mänskliga rättigheter, och vi valde det som ämne.
Filmen kommer vi sedan skicka in som ett bidrag till tävningen på angelaget.nu. Det första steget vi kommer göra är att åka in till karlstad och UNO eftersom att RFSL har sitt årsmöte där. Och då tänkte vi intervjua och prata med lite folk. Ska bli riktigt roligt och hoppas på en superb kväll!

Har du något som du tycker att vi ska ta upp?
// Daniel



Nyttigheter!

Då var ett ytterligare träningspass avklarat. Det är riktigt skönt, har dock lite ont i ryggen. Sitter just nu i Ilonas säng och har lyckats övertala henne att få låna datorn. Vi ska ta och äta lite eftersom att det måste man ju göra efter ett hårt träningspass, hehe. Det blir tomatsoppa med makaroner plus lite ägg (för att få i mig proteiner) och gurka.
Idag blev det bara en och en halv timme. Men det var för att det var så sent och Ilona ville hem. Fast det gör ju såklart inget, det tar vi ju ikapp någon annan gång.

Min dag har varit helt toppen faktiskt. Prova på dagen blev riktigt bra och som grädde på moset var det en riktigt söt kille där. Det värsta var att han var 93:a och jag tänder på äldre när det gäller killar. Tjejer kan väll gå bra men helst äldre där med.

Hur har eran dag varit?


// Daniel



Prova på kväll

Idag är det en bra dag så jag bjuder på ett litet fint foto.

Nu är det dags för prova på kvällen här på skolan. Och jag fick hoppa in som reserv för Totte som har fått halsmandlar stora som meloner. Men det ska faktiskt bli kul, fast än att dagen kommer bli ganska hektisk.

Vi har fixat så att de ska få fota och filma lite nere i fotostudion med blixtar m.m. Sedan ska de få med en bild på sig själv med hem. Hoppas de blir nöjda, men det tycker jag faktiskt de borde bli.

Efter "prova på" ska jag ner till gymmet. Blir ett 2 timmars pass med Ilona, ska bli skönt och jag hoppas på så lite folk som möjligt!

// Daniel



Slapp dag

I mina öron har jag jusst nu två olika låtar som inte låter ett dug lika, så blir ganska förvirrad, haha. Jag sitter i skolan och ska strax dra mig hemmåt för att byta om till idrotten. Jag tror typ inte det är någon som ska vara med, men får se. Jag förstår inte folk som inte vill ha idrott, det är ju as roligt! Får försöka skryta lite för Tanja (vår idrottslärare) och säga att jag börjat styrketräna fyra dagar i veckan. Måndag, torsdag, fredag, söndag kommer det bli.

Idag har vi knappt gjort något i skolan. Vi har bara diskuterat lite om dokumentärer och lite om mänskliga rättigheter, det har faktiskt varit ganska roligt. Jag satt och kollade på debatt, ett riktigt intressant debatt program på ettan.

Såhär ser det ut vid mitt bord i klassrummet, bara roligt folk:




Och så här ser jag ut idag:



// Daniel



Yiihooo!



Visst, dagen började värdelöst, men även sorgliga sagor kan ha lyckliga slut. Och det hade min saga. Jag hittade min mobil! Eller Ilona fick ett sms om att de på COOP hade hittat min mobil. Sedan så ringde hon till Denise och denise sa det till mig. Så äntligen har jag fått tillbaka den.
Visst jag mår forfarande piss för det är en viss person som inte kan lägga ner sig lite för något. Inte ens för att vara vänner eller skriva sms. Det gör mig faktiskt ledsen. Jag ansträner mig jätte mycket för att komma över honom för hans skull, men han kan inte ens vara trevlig och verka vilja prata med mig.


Nu sitter jag med Denise och Bea i hennes säng och kollar på tv och myser. Riktigt skönt, försöker släppa allt för en stund och unna mig lite kärlek i vardagen.
Vi satt och pratade lite förut vilket resulterade i lite skratt, här är ett utdrag av konversationen.


Jag: "Bea, vet du vad jag har kommit fram till?"
Bea: "Nej, vadå?"
Jag: "Du jag och Becca ska fixa falsk legitimation och dra till göteborg för att ragga!"
Bea: "Meh, varför inte London?"
Jag: "Meh, jag suger ju på engelska. Och finns det några gaykillar där typ? Vi kan ju ta Los Angeles och Hollywood istället"
Bea: "Eller så tar vi bara Arvika?"


Hahaha, jag tror Bea är lite hemligt kär i arvika. Och jag har iiiingen aning varför, host.

// Daniel



Otur

Alltså nu går allting bara utför för mig känns det som. 2009 har definitivt ingen bra början, först så blir man singel och måste lämna den man håller av som mest, sedan så tappar jag bort mobilen, internet har blivit konstigt hemma, sedan så slutar min väckarklocka att fungera (så jag vaknade typ kvart över 10 idag, yippie!), nu har jag tappat bort klassen och vet inte vart de är. Men orkar inte riktigt bry mig, de kollar säkert på någon film.

Alltså jag fattar inte vad jag har gjort för att förtjäna allt detta på en och samma gång.
Så just nu så orkar jag verkligen inte med skolan på det. Jag ligger efter i huuuur mycket som helst och som jag känner att jag behöver ta igen.

Shit alltså jag vet inte om jag orkar med allt jusst nu...

// Daniel



Minnen

Den personen som jag hatar som mest är den som jag älskar som mig. Tänk alla minnena man har, och minnena man drömmer om att få. De kommer aldrig igen. Trotts att man vill uppleva dem så himla mycket.
Vissa drömmar är till och med sådana som man ger upp för att man inte vill uppleva dem med någon annan. Visst det låter patetiskt men så är det.

Här kommer några bilder från underbara minnen jag har fått uppleva under tiden med Florijan:













































082308 - 010609
Älskar dig och kommer alltid att göra!



// Daniel



Släppa taget


Kan någon säga vad jag ska göra?
Jag vill slänga dig i en soptunna men jag vill ändå att du ska stå utanför fönstret och knacka på...
Har tappat allt jag levde för
, min insperation till livet är borta. Det kommer aldrig bli det samma igen. Jag vet att jag förstörde det, jag borde ha tagit kontrollen över mig själv medan jag kunde.

Emoinlägg men orkar inte skriva nått vettigt.

// Daniel



En skoldag i bilder

Daniel heter han! Och han ska ut på en rundtur i klassrummet.

Bea är The Grudge men sötare.

Becca är beeebis, men sötare.

Denise sa "Oh My God"!

Evelina och jag är solbrända!

Maria blev riktigt omskakad.

Denice lekte tittut.

Alla folken ville vara med på bloggen, men mest evelina.

We're sooo getting laid...!

Angelica är liten med tungan ute. Och evelina satte en toffs i min panna och kallade mig för: popcorn-unicorn-whore.



Nu ska vi arbeta med mänskliga rättigheter.
Jo jag vet, våran klass är lite dagisaktig. Haha!

// Daniel



Matteprov, jiho.


Okej, då fick man reda på att man har matte prov om en vecka då. Har tre lektioner på oss att räkna färdigt ett kapitel, idioti. Roger är helt dum i huvudet, klart slut!


fortis-bild
// Daniel



Grammisgalan

Sådär nu har siste man avgått. Ikväll blev det en mys- och återföreningskväll med Denise, Totte, Plutt, Rebecca, Ilona, Andreas och Erica. Vi satt och kollade på grammisgalan det var faktiskt riktigt mysigt, inte för att vi fick ut så mycket av det (förutom om skivan från "Lelle").
Tack i alla fall för en riktigt mysig kväll allesammans. Trotts att vi missade när Håkan fick sitt pris och trotts att inte Markus vann sitt välförtjänta pris för årets låt.



Kvällens sämsta:


En full Kleerup...

bild: kvp.se

När man är på en sådan fästlig tillställning och dessutom är nominerad till ett antal pris, så tycker jag faktiskt att man ska vara varsam med alkoholen. Han kunde väll åtminstånde ha väntat tills efterfesten.
Det var inte så värst vackert av honom att rumla upp på scenen, nästan välta omkull våran egna sopran Kjerstin Dellert och som grädde på moset inte ens tacka en enda. Fy på dig!


En dryg Anna Ternheim.

bild: sr.se

Hon var bara allmänt dryg när hon skulle tacka folk. Det var då man kunde kolla vad som hände på de andra kanalerna. Men, men vill hon vara det så får hon va det. Dock är hon en riktigt bra artist har jag hört, har själv inte lyssnat så mycket.



Kvällens bästa:

Robyn!

bild: zmemusic.com

Robyn var riktigt välförtjänt av priset årets liveartist. Hon har kämpat riktigt mycket och tagit sig jätte högt upp. Det är ju inte alla som har gjort musik med Snoop Dog och Madonna liksom.
Hon är ju en jättebra artist och verkar vara en störtskön person, så henne tycker jag vi hyllar lite extra ikväll!


Sedan kan man ju även dissa EMD som vann årets låt... Alltså vad finns i folks huvuden? Markus Krunegård skulle ha vunnit det priset överlägset!

// Daniel








Novell


Min plan att gå upp tidigt (ca. 8) gick inte så vidare... Jag gick inte upp för än runt halv 12 och nu har jag äntligen gjort mig klar och svarat på alla kommentarer. Idag kommer väll inte bli den roligaste onsdagen på det nya året direkt. För det är sissta dagen på lovet och jag måste sitta och skriva på min novell eller inlämning. Novellen skulle ha varit inlämnad före jullovet och den andra inlämningen ännu tidigare. Känns som jag har halkat efter ganska mycket. Men, men det är ett nytt år med nya möjligheter, lika bra att ta tag i det då.

Tycker ni att jag ska lägga ut novellen när den är klar här på bloggen?

// Daniel



Inte som andra dagar

Har vart en omtumlande dag idag så lägger bara upp ett foto. Hur var eran dag?




Nu blir det snart att sussa, vill komma upp i tid imorgon. Först ska jag bara göra lite sittups och armhävningar, duscha och äta min kvällsmat (ett päron, mums!). Sov gott folks!


// Daniel



Fine Art


Snusk, snusk och åter snusk.
Det är vad många människor tycker om bilder på nakna kroppar. Själv tycker jag det är otroligt vackert. Vi blev väll inte till för att vi skulle gå runt och gömma våra kroppar. Nu kanske jag låter som någon blottare, och det är jag verkligen inte. Jag älskar kläder och mode jätte mycket och skulle aldrig kunna tänka mig att blotta mig, så det är ingen fråga om sådant. Utan det jag menar är att man istället kan göra något väldigt vackert och kreativt av den. Ta till expempel en massa personers händer, man kan fånga hur många känslor som helst i en bild bara igenom att använda händer.

Därför tycker jag även Fine Art (alltså naken-konst) är en väldigt vacker och viktig genre inom konsten. Men som med allt så finns det både bra och dåliga sidor med det.

Enligt mig så ska fineart till 70% vara svartvit. Det svartvita gör det hela mer konstnärligt och vackert tycker jag. Igenom att använda sig av svart vitt så måste man förlita sig på nyanser och kontraster. Då spelar det ingen roll om modellen är helt fläckfri. FineArt tycker jag blir som finast om modellen inte är helt "fläckfri".

Jag har några exempel på FineArt konst som jag gillar och som jag inte gillar.

(Jag kanske ska varna extremt känsliga läsare)



Denna bilden gillar jag ganska mycket faktiskt, trotts att den inte är svartvit. Den innehåller inte så jätte många olika färger och det röda får kvinnan att träda fram lite ur bilden. Men den innehåller istället mycket nyanser och kontraster. Visst den är ju inte helnaken men det blöta tyget omsveper henne tight och visar kvinnokroppen på ett väldigt vackert sätt. Sedan så är bakgrunden ren och enkel så det blir mer fokus på kvinnan.


Denna bilden gillade jag därimot inte! Hon tar inte tillräckligt mycket platts i bilden för att det, ur min synvinkel, skall tolkas som FineArt. Det ser mer ut som en vardaglig bild på en nudist-vindsurfare, haha.


Denna bilden gillade jag inte så mycket heller. Den är lite för groesk för min smak. Men en sak som var bra var att flickan till vänster var med i bilden. Utan henne tror jag bilden skulle se mer porrig ut.
Killen skunne inte haft några byxor på sig heller tycker jag, bilden hade faktiskt vart vackrare om det inte hade vart tyg med i bilden.


Här är ytterligare en bild jag inte alls gillar. Jag förstår inte vad hon gör där i bilden. Det ser mer ut som ett vykort från thailand (alltså om man skulle ha tagit bort tjejen). Det hade kanske funkat om man gått lite närmare henne, så att hon hade kommit i större fokus.


Denna bilden var min absoluta favorit bild av de jag kollade på. Många former, nyanser och kontraster. Först trodde jag att den vänsta personen var en kille... Men sedan när jag kollade närmare så blev jag osäker, det ser ut som den har bröst och målade naglar.
Plastfolien gör bilden mycket mer spännande. Jag tolkar bilden som en bild på ett förhållande, hur begränsat och intimt det är. Sedan måste man akta sig så man inte tänjer ut folien för mycket, för då spricker den.


Bilderna hittade jag här om ni vill kolla mer:
Svartvitt
Färg

--------------------------------
 
Sen ska jag bara tacka "Linda" som kommenterade "Bloggkommentatorer - elakast på jorden?"! Det värmde verkligen.
..och förståss alla ni andra som läser.

--------------------------------

// Daniel



Värmlandstrafiken är värdelös

Bild: jarnvag.net

Då har man precis vaknat då, i rätt tid också.
Alla andra dagar har vi gått upp runt 12-13 och det har vänt på dygnet totalt. Så ska bli härligt att komma till rätta nu. Idag ska jag upp till sunne som tur är, inte för att jag vill åka ifrån Mr.F men det ka bli skönt att komma hem och göra lite vad man själv vill.

Egentligen så skulle jag ju ha åkt upp igår vid 18.23. Men när vi kom fram till kil så fanns det inget tåg... Vi kollade tågtabelerna och det stod att det skulle gå ett. Jag hade ju trotts allt kollat kollplattsen.com dagen före och där stod det ju också att det skulle gå ett tåg.
Men sen såg vi en liten notis på den stora tavlan med tågtider, "Enstaka tåg följande dagar kan ställas in" och bland de dagarna så var 13-dagsafton en av dem. Så vi fick allt ta och krypa hemmåt igen med svansen mellan benen medan jag ringde till mamma och bad dem komma och hämta mi nästa dag. För det skulle ändå komma upp med en massa saker till mig, soffbort, matta, tv och stora soffkuddar (att ha i sängen).

Alltså jag fattar inte bara hur de kan ställa in tåg helt plöttsligt utan förvarning. Visst om de ställer in det några dagar före och skriver ut det på kollplattsen då kanske. Men att ställa in det bara sådär tycker jag var riktigt kasst...

Värmlandstrafik, nu får ni skärpa er, ni kan ju inte gå i SJ:s fotspår!

// Daniel



Bloggkommentatorer - elakast på jorden?


Jag satt och läste ett reportage av Malin Wollin nyss i aftonbladets nyårs-bilaga. Reportaget handlade om bloggning och bloggvärlden och var faktiskt riktigt intressant, för en del av reportaget handlar om världens elakaste släkte... bloggkommentatorerna.

Malin skriver såhär:
"Visst finns det elaka bloggare och jag har nog sårat den ena och den andra. Men hur elak jag än är i bloggen finns det alltid en läsare som kan toppa elakheten i kommenterfältet. Bloggkommentatorer är jordklotets elakaste släkte. Det finns ingen ände på deras uppfinningsrikedommar.
Kommentarfältet bara ligger där så rektangulärt och inbjudande. Som en len oskuld redo att bestigas. Och bestigs det gör det!"

Jag håller med Malin till 100%. Bloggkommentatorernas vrede kommer förr eller senare drabba oss alla, så är det bara. Så fort man har en åsikt om någon eller något så sätter de sin plan i verket.

Nu låter det nästan som att jag inte vill ha kommentarer och som att jag tar åt mig av det de skriver. Så är det dock inte. Jag blir bara så trött på omogna kommentarer som drar in saker som är helt oväsentligt, t.ex som Anna som tycker att jag är en bögjävel. Liksom vad har det med min åsikt om Dollyblond att göra, och är inte det skällsordet ganska pasé? Och om hon nu är tvungen att skriva det så kan hon väll även skriva någon avsändare så jag kan besvara dem någonstans. Problemet är antagligen att de är rädda för att bli konfronterade.
Det är min definition av bloggkommentatorer, alltså folk som är för fega för att stå för sin åsikt och bli konfronterade, det skulle vara kul att höra henne säga bögjävel till mig "in real life".

Alltså när ska ni någon gång få in i ert huvud att jag får ha mina egna åsikter och om ni tycker tvärt om så behöver ni ju bara skriva det utan att vara otrevlig. Ta lärdom av t.ex "Scars" som inte tyckte detsamma som jag men ändå kunde vara trevlig.

// Daniel



She find her way trough the darkness




Will you...?

// Daniel





Photoshop CS4



// Daniel




En befrielse, några kräftstjärtar och lite hårfärg


Nu ligger jag på en uppblåsbar 160 säng och nynnar lite till familjen. Jag och min bög pojkvänn MR.F har haft en riktig mykväll idag. Och som grädde på moset har vi lyxat till det med kräftstjärtar, ungersk kycklingbröstskorv och leverpastej med lite annat gott. Vi kollade lite på film (det blev Spiderwick och The Neverending Story), sjöng singstar och färgade mitt hår!

Det var helt underbart att äntligen få se The Neverending Story, kändes lite som en befrielse. Jag har gått runt ända sedan jag var ungefär 6, 7 år och undrat vad det var för film jag hade sett en gång på fritids. Jag började faktiskt nästan tro att det hela var en dröm. Men när Mr.F började förklara filmen i stora drag (p.g.a att han typ tyckte det var en skandal att jag inte hade sett den filmen) så blev jag mer och mer nyfiken och exhalterad, det kunde vara den jag har gått och väntat på så länge. Och till min stora glädje så var det, den.

Vill passa på att tacka allt underbart folk som har varit inne på min blogg, för nu ligger jag på top 20 på både blogtoplist.se & topblogarea.se (då i kategorin fotobloggar/bildbloggar)

Vad tycker ni om min nya hårfärg?

// Daniel



Dollyblond VS. Bimboboy

Haha, detta börjar nästan bli en liten hobby från min sida (läskigt). Då menar jag att krittisera folk och sedan få komma med i ett inlägg på deras blogg. Men usch igentligen måste jag ju sluta, för när jag började blogga sa jag till mig själv att jag inte skulle livnära bloggen på nedklankande saker om personer. Tycker det är tragiskt med sådana bloggar (dubbelmoral, jag vet).


Men jag tänkte jämföra BimboBoys reaktion med DollyBlonds. det var faktiskt en riktigt stor skillnad. BimboBoy blev väldigt upprörd och klankade ner på mig 10 gånger mer än vad jag gjorde när jag "dissade" honom.
Medans DollyBlond faktiskt var en ganska chill tjej ändå, och rolig, haha! Hon var faktiskt trevlig tillbaka, vilket BimboBoy verkligen inte var. Och det tyder väll på att hon inte tog åt sig så mycket som BimboBoy kanske gjorde.

Så matchen mellan DollyBlond och BimboBoy slutar 6 - 2, en klar vinst för DollyBlond!

// Daniel



Endel personer...



...bryr sig när folk gråter,
vill hjälpa folk som mår dåligt,
kan prata om problem,
får mig att vara lycklig
och får mig känna mig kär.

Nu passar du inte in på någon av dessa beskrivningarna.
Jag tyckte du gjorde det förr,
men jag såg nog fel.

För du bryr dig inte när jag gråter,
vill inte hjälpa mig när jag mår dåligt,
kan verkligen inte prata om problem,
får mig inte att känna mig lycklig just nu,
och jag känner mig inte heller så värst kär längre..

Det är därför jag inte bryr mig längre, jag orkar inte vara den som ska bära upp allt.
Du har fått en hel dag på dig, men såklart så bryr du dig inte.

// Daniel





Wannabe blondinbella

Nej nu får det räcka! Vi har redan en blondinbella, hon är tillräckligt. Inte för att jag hatar henne eller så, hon är ganska rolig faktiskt, haha. Men vi behöver faktiskt inte en till, som nu kallar sig DollyBlond.
Desutom inte en som känns wannabe och typ osäker på om hon är självsäker, haha. För Isabella låter ju trotts allt ganska självsker. Eller vad säger ni?

Titta på klippet! Tjejen låter lite dryg och osäker, så det blir lixom inte bra. Det hon säger ska vara självsäkert men det funkar inte ihop med sättet hon pratar på. Men, men "only time will tell"... Blir hon stor eller inte. Själv tror jag inte det ser så ljust ut för henne.



// Daniel



Ny design



Då har man fixat med blogg-designen hela kvällen då. Blev faktiskt riktigt nöjd. Den är lite mer stilren nu tycker jag. Har tagit bort en massa text och reklam, orkade inte ha kvar det. Vill inte ha det så maffigt längre. Ska låta mina foton få träda fram mer.

"Va fan gör jag här? Du verkar ju ändå inte bry dig om varken vad jag känner eller varför jag är som jag är nu, så whatever. Orkar inte vara den som ska lösa allt hela tiden. Har du ställt till det ska du fan få fixa det jälv denna gången."


// Daniel



Vinter-Foton

Känner mig inte så pepp på att skriva nått längre inlägg, känns faktiskt som att jag bara vill sätta mig och gråta, gråta och gråta. Så tänkte bara lägga upp lite vinter-foton.

Kan klämma in att igår var jag och Florijan med hans kompisar hos Robin och spelade lite Xbox 360 och käkade pizza. GTA IV och BomberMan var det vi spelade. Bomberman var riktigt kul faktiskt, men det kanske beror på att jag vann flest gånger, hehe. Vi kollade även på Borat. Usch, den filmen är dålig och äcklig, men visst man skrattar ju.






Ni får ursäkta kvalitén, bilden blir gråtonad och tråkigare när jag lägger upp den på internet.


Ni får ursäkta kvalitén, bilden blir gråtonad och tråkigare när jag lägger upp den på internet.




Ni får ursäkta kvalitén, bilden blir gråtonad och tråkigare när jag lägger upp den på internet.

// Daniel



Irriterad



Just nu är jag jävligt irriterad... Allt jag skrev i går bara försvann p.g.a att blogg.se har någon slags allvarlig webb-sjukdom.

Idag har jag i alla fall tänkt att fota, städa och försöka skriva nått på min förbannade novell eller inlämning, som jag båda två ska ha skrivit klart tills skolan börjar...

// Daniel

a title="FASHIONFUCKER & PHOTOGRAPHER on Bloglovin" href="http://www.bloglovin.com/sv/blog/15594/fashionfucker--photographer/follow">bloglovin