I'm leaving

Okej nu har jag tröttnat.

Bögvärlden är en hög med falska dramaqueens som drar varrandra i håret.

Det är inte synd om dig.
Alla är lika speciella, du är inget undantag för att vara värre.


Danne-Ponken goes sick and tired of gay-guys and relationships.


// Daniel



Retuschering

© Daniel Johansson

Idag har jag än så länge bara sysselsatt mig med lite retuschering. Jag såg några videos på youtube igår, om retuscherings tips. Så jag blev lite sugen och tänkte att jag skulle testa mina kunskaper lite. Detta tog då cirka 3 timmar att fixa.

Hur tycker ni jag lyckades?

// Daniel



Dagens nyttiga Lunch


Detta blev idag dagens lunch. Det är en vegetarisk couscous-sallad a`la Daniel. Sjukt god och riktigt riktigt mättande. Jag gjorde även en liten naturell dressing till som man kan krydda efter egen smak. De båda sakerna går att förvara i kylen några dagar med plastfolie över så var inte rädd att göra lite för mycket.


Couscous-sallad:
Isbergssallad
Ruccola
Gurka
Rödlök
Färska Champinjoner
Rädisor
Olja
Fulkorns couscous
Ägg

(Mängderna tar du efter vad du själv tycker)


Dressing:
Grekisk yoghurt
Majonäs
Salt
Olja
Egen krydda (Örtsalt)


Tillagning: 
Börja med att koka äggen och couscousen. Äggen lägger du sedan i en gryta med kallt vatten när de är klara. När couscousen skall stå och dra så hackar man och blandar i grönsakerna i den ordningen som de är uppräknade i. (Rocculan skall dock inte hackas, den ska man bara skölja och blandas i efter isbergssalladen).  
När man har blandat ihop grönsakerna så stänker man över en skväll olja och blandar försiktigt ner couscousen i salladen. Till sist så skalar och hackar du äggen och lägger dem överst.
 
Om du sedan ska göra dressingen är det bara att blanda ihop allt i samma ordning. Men tänk bara på att inte ha allt för mycket majonäs, det blir så sliskigt då.




Hoppas det kommer smaka. Nu ska jag lägga mig i den underbara solen igen med Sara och lite äppelbitar och ta det lugnt innan pluggandet påbörjas.

// Daniel



Slående tanke

© Daniel Johansson

Ibland slår tanken mig. Jag bor faktiskt själv, och har gjort det i ungefär ett år nu. Jag handlar min egen mat, jag lagar min egen mat, jag tvättar min tvätt och jag gör det jag vill. Det är helt underbart och jag känner mig hur lyckligt lottad som hellst.

Idag blev jag lite extra bortskämd av världens bästa mamma då jag fick 1200kr + 600kr insatt på kontot och 300kr till mobilen (så jag får gratis sms hela sommaren). Det blir till att shoppa loss nu då, jag behöver verkligen mer nya kläder.

Snart så ska jag iväg ner på Sunne med frida för att handla lite. På inköpslistan så står det än så länge: isbergssallad, paprika, ruccola, rödlök, färska champinjoner, persilia, rädisor, gurka, räkor, avokado, äpplen, päron, cous cous (eller något liknande) ägg, vitlök, morötter. Känner mig sjukt nyttig när jag kollar på den. Influenser av DennisM, det gillar vi.

Bilden är från min och Fridas lilla snabba fotosession.
// Daniel



Fotosession


© Daniel Johansson

Igår blev det tyvärr inte så mycket pluggande jag hade hoppats på. Så istället körde jag och Frida en liten fotosession. Detta blev resultatet. Vad tycker ni?




// Daniel



Snabbis


© Daniel Johansson

Eftersom att det visst inte blev någon någon bild i morse så tar jag och bjuder på en random sommar-bild från måndagen. Nu ska jag gå hemmåt och sätta mig och plugga lite. Senare idag, runt fem, så ska jag med Ilona till gymmet för lite behövlig träning.


// Daniel



Plugg

Godmorgon på er allihopa! Då var det en ny dag med nya tag. Just nu så ligger jag i sängen och ser hur träden utanför fönstret gungar fram och tillbaka av den hårda vinden. Snart blir det väll att hoppa upp och gå in i duschen. Dagens frukost kommer bestå av först en kopp té, eftersom att jag känner mig konstig i halsen och även kanske en liten smörgås. Sedan på skolan så blir det antagligen tre äpplen, eller några andra frukter, som vanligt. Lunchen och middagen är inte planerad än men det ska nog bli bra.

Idag vet jag faktiskt inte riktigt vad som händer men på schemat står bara svenska och matte inskrivet. För idag är idrotten inställd. Villket är ganska skönt nu i detta läget eftersom att vi då slutar tjugo i två. Så då blir det att gå hem och plugga istället. Vilket jag även gjorde igår en liten stud och det slutade med att jag i alla fall slutförde en inlämning som handlade om internets framtid. Men man får inte slappna av bara för att man har gjort klart någon uppgift. Måste ligga på topp.

Igår såg jag även att jag hade fått MVG i svenska på min "short-story" vi skrev första veckan. Riktigt kul för det är nu den andra uppgiften jag får MVG på i svenska. Den andra uppgiften jag fick det på var "politiskt förslag" uppgiften. Då skulle vi skriva ett brev, till en politiker, om att vi ville förändra något i sunne och argumentera för det osv.

Uppdatering med bilder blir när jag kommit till skolan.


// Daniel



Inne- & utelistan




Innelistan:


DennisM (För ett nyttigare Sverige) -  Trotts alla klagomål hit och dit och all kritik han får så måste jag ändå säga att han är välförtjänt en platts på innelistan. Visst jag är inte så insatt i hans blogg, trotts att jag läser den. Men jag vet inte riktigt om jag kan hålla med alla som klagar på han om att han t.ex. förstör och påverkar unga tjejer negativt osv. På ett sätt kan jag ju förstå det men vad är det som är så fel? Att folk ska äta nyttigare är ju inte direkt något dåligt.
Tänk bara på hur det ser ut i USA, generationerna blir allt fetare och fetare. Det är ju farligt så som det är i dagsläget. Vi behöver någon som tar tag i det. "DennisM för Sverige i en nyttigare framtid." http://dennism.se/

Sol, värme & hud -  Vad är bättre är sol och värme? Det är något helt oslagbart. Man mår psykiskt bättre av sol och ljusa dagar och man kan gå lättklätt och visa lite hud, vilket jag tycker är sjukt snyggt.

Böcker - När man inte har den turen och har sol så ofta så behöver man ju någonting att göra när det är fult väder. Och vad passar inte då bättre än en bra bok och en kopp té.




Utelistan:

Rester i skolan - Nu i slutspurten av vårterminen så är det ju många som har endel inlämninger, uppsatser och prov. Det är bland det jobbigaste som finns tror jag. Att känna pressen att nu måste detta vara klart innan helgen. Själv har jag endel som måste göras så jag ska tatag i det nu och försöka få in alla uppgifter. Vi får se hur det kommer gå. Det är bara att kämpa på.

Ovårdade uteplattser - Jag förstår inte meningen med att ha en uteplatts/altan om man ändå inte sköter om den. Jag är den enda  av lägenheterna bredvid mig som har klippt häcken. De andras ser ut som halva träd, vilket inte är så verst fint. Visst endel kanske anser att det är hyresvärdens uppgift att se till att det blir gjort. Men eftersom att det verkar som att de klipper den ungefär högst en gång per år så tycker jag att man kan klippa den lite i mellan åt.

Tid - Tid är sjukt viktigt. Trotts det hatar jag det. Den räcker aldrig till, vad det än gäller så ska tiden vara knapp. Dock verkar det som att alla andra har all tid i världen och hinner med hur mycket som hellst på en dag. Hur gör ni?


// Daniel



The loyal (summertime)

Igår var det sommartider. Ja mer än gyllenetiders låt, jag svär. Jag och Evelina lagade pankakor och åt dem med bär och räkost till. Helt sjukt gott.
Andreas, Erika och Totte grillade medans vi sedan lade oss på en filt mitt på gräset bland maskrosorna och i solen. Musiken hördes från datorhögtalarna och man kunde verkligen slappna av.

Jag måste få tipsa om en låt som alltid funkar om man behöver lite soft musik när man solar. The loyal med Tiger Lou.


Jag vet att det den börjar spela låten automatiskt, och jag hatar det jag med. Men jag har försökt ändra det men det funkar inte, skitsak. Någon som har tips på bättre musikspelare?


high strung and poorly hung 
i think we're much too young
i hear a sound from your left lung
a melody so beautifuly sung



© Daniel Johansson


sarkasm spread your wings 
oh what sweet joy it brings
'come home' the whole town sings
they will greet us like kings




© Daniel Johansson



to everyones delight
we crash at the speed of light
so deep in the whitest white
this could have been our burial site




© Daniel Johansson


well ok, i am here for the loyalist
i wanna see its face
and ok, i am here for the loyalist
this is the nesting place



// Daniel



Långtids redigering?


Jag fick för några dagar sedan en fråga om hur lång tid det tar att redigera mina bilder.
Och som svar har jag att jag faktiskt inte lägger mycket tid alls. Det enda jag gör är bara att i stort sett ändra färgbalansen och skärpan. Sedan kan det såklart förekomma bilder där jag gör mer så som att fixa med kurvor och liknande.
Men i snitt så lägger jag kanske 5 minuter per bild och ibland knappt det. Det behövs ju lite tid ifall man ska bli helt nöjd med resultatet. Man behöver sitta och jämföra, ändra och ta bort osv. Bara för att man redigerar en bild länge så behöver det inte betyda att man överredigerar en bild. Vissa saker är sjukt pilliga och kräver sin tid.

Vad tycker ni om redigering?

// Daniel



Campusfesten '09


Jag låter bilderna tala för sig själv. Men detta är i alla fall anledningen till varför jag vart lite dålig på att uppdatera. Helt sjukt kul var det! Tack allihopa för en underbar kväll.

// Daniel



Sommarkänsla

Sommar är bland det finaste orden som finns tycker jag. Man blir på något konstigt sätt glad och lite smålycklig av det. Nu sitter jag i vardagsrummet med laptopen i knät medan doften av glödande kol på grillen sakta sveper förbi min näsa. Det är helt underbart. Kan det bli mer sommar än att grilla?
Jag nästan lite varför jag sitter här och bloggar när sommaren är här och nu. Men såklart så kommer jag gå ut så fort detta inlägget är färdigskrivet. Så när ni väl läser detta kommer jag vara ute och avnjuta naturen.

Som jag skrev förut så skulle jag ju ut och fota lite vilket jag också gjorde. Man blir så inspererad av sommaren med alla dess vackra och ljusa färger. Jag säger bara en sak, tacka vet jag landet.
Jag var helt uppspelt när jag kom hit igår efter att inte ha varit här på ett tag. Det var verkligen som att komma till landet ingenstans. Helt magiskt och förtrollande för mina "asvaltifierade" ögon. Jag välkomnar nästan till och med flugorna med öppna armar!

Nej nu är jag för sugen på att komma närmare dendär grilldoften som retar mitt luktsinne. Så jag avslutar detta inlägg med resultatet av min sommriga fotostund. "Vad är det med mig och blommor? Det är ju sjukt pinsamt"

© Daniel Johansson

© Daniel Johansson

© Daniel Johansson

© Daniel Johansson




// Daniel



Lantliga vyer

© Daniel Johansson

Hej du underbara och fria land. Alltså det är skönt här hos mamma och pappa på landet, det har jag lärt mig att uppskatta nu när jag bor i en liten längenhet inne i "stan".  Särkskillt sommaren är underbar. Jag ser hur solen steker där ute och jag vill bara grabba tag i kameran och springa ut. Vilket jag också tror att jag ska göra.

Det har faktiskt gått ganska bra med min planering
. Jag kom dock inte upp för ens vid nio på grund av att jag hade ett överenergiskt marsvin i rummet när jag skulle sova. Så det var inte det lättaste måste jag säga. Men tillslut så gick det. Efter några ivägkastade föremål mot buren så fick jag allt min sömn.

Och trots det så ligger jag faktiskt inte så jättemycket efter i schemat. Det är trots allt inte för ens vid halv ett som jag ska börja plugga. Men du ska jag ha hunnit få en dos av frisk luft och lite lunch i magen.


// Daniel



Välplanerad helg



Då var det äntligen dags för en lång-helg igen då. Den är varmt välkommen då jag behöver lite tid till att jobba ikapp saker. Har ganska svårt att koncentrera mig i skolan så det blir oftast inte så mycket gjort där tyvärr. Men nu har jag satt upp ett schema inför i alla fall morgondagen som jag hoppas att jag ska kunna följa bra. Jag måste bara komma i säng i rätt tid idag.

Igår kväll fick jag en behövlig och lång sömn. Jag lade mig i sängen klockan 6 och tänkte ta en liten powernap, dock slutade den med att jag vaknade efter solens nedgång. Det gjorde att jag inte orkade gå upp så jag somnade bara om och sov till klockan 5 på morgonen då jag gick upp.
Det var riktigt skönt att komma upp så tidigt, då kunde jag, pigg och glad, börja diska och städa. Mycket roligare att göra det när man har energi än på eftermiddagarna när man är helt utmattad efter en lång skoldag.

Nu måste jag börja med min svenskauppgift som vi nyss fick. Vi ska skriva en kort novelliknande text som ska innefatta fyra speciella ord ur en lista vår lärare skrev upp + två metaforer, två liknelser, en proleps och en analeps. Ska bli ganska kul.

Vilken är er favorit-metafor?

// Daniel



Frågor & Svar!

När ska vi ha nästa tjejkväll?
Jadu, när vill du? Jag är sjukt pepp på det, ”tjejkvällar” borde jag planera in lite oftare.

 

Vad lyssnar du på för sorts musik? Dela gärna med dig av dina favoriter!
Jag lyssnar på det mesta, jag vill inte para ihop mig själv med någon speciell genre. Jag kan lyssna på allt ifrån klassiskt till deathcore. Sedan är det väldigt mycket beroende på mitt humör. Om jag är festsugen eller om jag vill ta det lugnt och slappna av.

Några av mina favoriter är:

Håkan Hellström - Kärlek är ett brev skickat tusen gånger
Switchfoot – Only Hope
The Sounds – Living in America
The Sounds – Painted by Numbers
Dead or Alive – You Spin me Right Round
The Knife – Is it Medicine


Jag skulle kunna hålla på sjukt länge och fylla på listan med gamla klassiker men det får nog räcka där.


Vem är snyggaste tjejen/killen i mp08 på Brobygrafiska?
Den tjej jag tycker ser bäst ut är nog Angelica eller Denice och den kille jag tycker tycker ser bäst ut måste nog vara (förutom mig själv då, haha) Totte eller Alex.



Vad gör dig gladast i världen?
Oj, vilken svår fråga! Det är mycket som gör mig glad och vet inte riktigt om jag kan sätta fingret på något speciellt som verkligen gör mig extra glad. Det är ju såklart många gånger som jag kännt "åh, jag har aldrig varit gladare/lyckligare" men det är ju dock bara korta stunder den känslan håller i sig. Det kan i princip vara vad som hellst.

Saker som får den känslan att vara lite längre är väll saker som t.ex. närhet. När man har en person man tycker om nära sig och kan känna att den verkligen är där. Då blir jag sjukt glad. Eller när man ser personer som är lyckliga. Det finns nästan inget bättre.

 

 

Vad åt du till frukost den 15/5?
Jag tror jag åt en smörgås och drack ett glas juice.


 

Vad har du för planer inför sommaren?
Än så länge så är bara Peace and Love festivalen den enda inplanerade saken. Förutom att måla huset, sola, sova, blogga, fota och ta det allmänt lugnt. Jag vill inte säga för mycket men jag ska i alla fall försöka lära mig planera under lovet med. Kanske försöka hitta någon jobbliknande aktivitet som får det att växa åt minstånde lite i plånboken.

 

 

Hur många snoppar har du haft i dig?
Den frågan var lite väl överdriven av min vänn Evelina och jag har legat och klurat på ett bra svar hela natten och jag kan säga såhär. Det beror på vad du menar med"i dig", men någonstans mellan 0 och 5 skulle man väll kunna sätta siffran beroende på vad du menar.

 

Jag undrar vad du tycker är värst, att vara extremt jävla kissnödig eller extremt jävla bajsnödig?
Jag vet inte, det är lika hemskt båda två tycker jag. Jag undviker helst att vara någonting av det, brukar göra mina behov då det behövs.

 

Vad tycker du om rökare som gör det som en statussymbol?
Jag tycker verkligen inte att rökning är en statussymbol. Snarare tvärtom, röker man inte är man också mer hälsosam och mår fysiskt bättre vilket jag anser vara ett tecken på högre status. Att vara illaluktande och hes med gula fingrar är inte direkt något attraktivt.

Så att göra det som en statussymbol tycker jag då är helt patetiskt och meningslöst. Jag förstår inte rökare överhuvud taget.

Jag måste dock säga att jag brukar feströka. Fast då är det bara nikotinkicken jag är ute efter. Och när jag tänker efter så tror jag nog att jag ska sluta med det, eftersom att det lätt kan leda till ett beroende.


5 snabba med Christoffer Larshans a.k.a "Bögen från Dalarna".
- Kött eller fisk? - Kött

- Korv eller pirog (fritt att tolka höhö) - Kvittar (bara det är grillkorv)

- Vem är bloggvärldens snyggaste? - Den snyggaste kvinliga bloggaren är Lisaplace och den snyggaste manliga måste jag säga är DennisM eller Stilrobin.

- Vilken kändis skulle du vilja ha sex med? - Nicole Scherzinger / Jennifer Lopez / Sara Jessica Parker (Helst hon, om hon var något år yngre, haha)

- Om du skrev en bok vad skulle titeln heta? - "Sig själv? Jag? Vem?"

 

Vilken kändis skulle du vilja ge en käftsmäll?
Michael Jackson

 

Hur kommer de sig att du bloggar?
Jag började blogga för att jag skulle förbättra mitt skrivande. Sedan blev det en större och större del av min vardag och nu så har det utvecklat sig till ett intresse. Nu gör jag det för att jag tycker det är kul att utrycka mina känslor och åsikter och sedan så använder jag det som ett sätt att visa upp mina foton.


Vart har du piercingar och vilket gjorde ondast?
Jag har bara en piercing och det den i läppen. Den gjorde faktiskt inte så ont, det gick snabbt och stack bara till. Men det kanske var för att jag trodde jag skulle dö av smärta innan.

// Daniel

 

 




Frugestunden avslutad

Då var frågestunden avslutad vilket innebär att det nu blir för mig att sammanställa det och svara frågorna, vilket ska bli riktigt kul faktiskt.

Idag hade vi förövrigt nationellt matteprov som gick hyffsat bra. Jag kom ungefär 10 min försent och fastnade på ett tal så kom bara till 9b av 11. Men jag tror jag i alla fall hade alla rätt på de talen jag gjorde. Nu sitter jag och lyssnar på The Knife och väntar på att vi ska börja multimedia-lektionen. Tror jag ska sätta mig och planera lite sen. Har sjukt mycket saker att få ordning på.

// Daniel



Frågestund!

I sann bloggaranda tänker jag nu förklara min, i princip allra första, frågestund öppen! Fråga vad du vill, och jag lovar att jag ska svara ärligt. Frågestunden kommer avslutas i morgon klockan 12.00, så du har alltså en hel dag på dig att bomba mig med frågor.



// Daniel



Nästa IDOL?

I torsdags så anmälde sig Frida och Bea till idol. Vad tycker ni? Jag tycker i alla fall att Bea borde gå vidare, hon är så sjukt duktig! Så nu tycker jag att ni ska gå in och och dela med er av klippet på facebook och kommentera lite för att stödja henne.

Jaha, eftersom att videon inte vill komma upp så får jag väll länka istället och hoppas på att ni verkligen går in och kollar på det, för jag lovar, ni kommer inte ångra er.

Bea - Listen
(Beyoncé)
Frida - Zombie
(The Cranberries)


// Daniel




Sommarlov, jag känner det.

Nu är det inte långt kvar. Sommarlovet närmar sig som en leopard på jakt. För varje dag känner jag verkligen hur det kyrper närmare, vilket gör att man också blir mer avslappnad men ändå mer stressad (p.g.a. allt i skolan som behövs göras klart och lämnas in).

Idag är det ju söndag och vad gör man på en söndag om inte städar? Det är i alla fall det jag har använt min söndag till. Till att städa, tvätta, diska och fixa i lägenheten. Det behöves verkligen men just nu sitter jag hos Totte och slappnar av lite här vid bloggen. Under helgen var det ju Evicon för hela slanten som gällde och det till 100% också. Det känns idag då jag har en otrolig värk i hela kroppen av all moshning, men så är det i den brutala "metal-världen", haha. (Bilder från spelningen kommer upp på bloggen under veckan som kommer.)

Här kommer lite bilder från idag när jag tog en paus från all städning, med Evelina och Malin, ute i den härliga solen.


© Daniel Johansson

© Daniel Johansson

© Daniel Johansson

© Daniel Johansson

© Daniel Johansson

© Daniel Johansson

© Daniel Johansson



// Daniel



Fotojobb


© Daniel Johansson


God morgon på er alla morgonpigga folk!
Nu sitter jag in skolan, lyssnar på lite Volbeat och peppar inför kvällen. Vad händer ikväll då? Jo, det är så att mina kära vänner i bandet Evicon har spelning på UNO (en ungdomsgård i Karlstad). Det kommer bli deras första riktiga spelning om man räknar bort de gånger de har uppträtt på UKM, vilket vi inte räknar som en riktig spelning eftersom att folk bara sitter still på stolar och kollar. Ikväll därimot, då kommer det att bli fult ös.

De kommer att spela med två förband, In Strains (från Karlstad) och Nascency (från Varberg). Och såklart så har jag fått jobbet att fota deras spelning. Det kommer bli sjukt kul. Visst är jag lite nervös och känner lite press på att det ska bli bra. Men jag tror att det nog är bra att känna så, så man inte blir allt för avslappnad. Jag tycker ni i alla fall ska önska mig lycka till!

// Daniel



Kompis klippning


Nu börjar jag tröttna på den usla kvalitén det är i camen, ge mig en kompaktkamera säger jag!
("Systemen" är för klumpig i vissa lägen.)

Igår så klippte jag äntligen mitt hår i nacken, eller ja det var en kompis som gjorde det. Jag hade förut något som liknade en hockeyfrilla där bak, vilket jag inte kan säga såg så värst fint ut. Men efter att Malin hade gjort ett mindre ingrepp med saxen så var det löst.

Hon har ingen frisör utbildning & hon klippte med en vanlig sax. Men trotts det så blev resultatet sjukt bra. Jag hade varken pengar över eller lust att lägga närmare 300 på att klippa håret i nacken. Det är ju helt sjukt. Tacka vet jag sina vänner. De gör det gratis men ändå bra. Jag förstår inte grejen med att vissa måste klippa sig hos en viss frissör i alla lägen. Visst jag förstår att man vill ha någon extra duktig om man ska göra någon större förändring. Men till sådana här saker? Det förstår jag inte.

Nu ska jag hem, äta något litet och antagligen plocka ihop lite saker innan jag drar mig iväg till gymmet. Har ju inte varit där på ett bra tag eftersom att jag haft så sjukt mycket att göra. Men nu känner jag att jag behöver det och är förtjänt av några timmar där.



// Daniel



Bäst i klassen

Igår var det Idrott och löptest som stod på schemat. Vi skulle springa 2,2km på tid och jag hade inge större förhoppningar eftersom att jag har haft ont i vänsterfoten ett bra tag nu. Men det gick sjukt bra ändå. Jag kom först in i mål med tiden 9 minuter och 50 sekunder, vilket idrottsläraren bedömde till ungefär ett MVG. Det känns bra och är riktigt stolt över mig själv.

Idag har vi suttit och pratat lite om att uttrycka sig med symboler, ikoner, färger. Har varit ganska intressant trotts att jag missade uppstarten då jag vaknade lite sent och inte orkade stressa för mycket på morgonen.
Nu har vi i alla fall fått en uppgift som är att vi ska måla/göra en bild i photoshop som förklarar en speciell känsla. Detta blev resultatet för mig, vilken känsla tror du jag fick?


© Daniel Johansson


// Daniel



UKM videor

Här kommer mina tre favoriter från helgens festival. Först är det Super Ninja Monkey Team, sedan Red Thorn och sist men inte minst Red Hot Chili Steppers. På de två första videorna kan ni kanske, om ni har tur, se mig framme vid scen.









// Daniel



Glad

Då har man varit duktig och lyckats skriva färdigt två skoluppgifter på en kväll då. Blev faktiskt nöjd med dem och är nu lite mer lättad över att ha minskat högen med eftersläpande saker en aning.

Jag okar inte direkt skriva nått för jag måste gå och lägga mig så jag tänkte att jag bara lägger lite random bilder från UKM i helgen.

 Carolina och jag.
© Daniel Johansson

Jennifer och någon random tjej.
© Daniel Johansson

Emelie.
© Daniel Johansson

The Hot Chili Steppers skakade loss på scen.
© Daniel Johansson

Riktigt duktiga var de!
© Daniel Johansson


Håll ut för videos från evanemanget!


// Daniel



Sanningen


Varning!
- Folk som inte gillar klagomål skall inte läsa detta

Ångest över skolan, träningen och kroppen. Trött, hungring, kvar i skolan, stressad. Ja just nu har jag inget vettigt att skriva. Nu ska jag hem och för en gång skull försöka göra nått skolarbete. Jag orkar inte, jag är trött vill bara sova. Jag är hungrig, men vill inte äta, fettet byggs på när jag inte tränar. Har ont i foten så är jobbigt att träna, är även för trött för det. Och sen har jag för mycket att göra för att jag ska ha tid till det. Skit! Skit är vad det är.
Jag bara klagar och klagar och gör inte nått. Varför inte? Berget är stort, tiden är liten och orken finns knappt. Bdb är en drog, det drar ner dig. Onödigt men sant. Kul men felprioriterat. Koncentrations-svårigheter, kanske adhd? Äcklande, konstigt och jobbigt.
Vart är pengarna alla rika och lyckliga har? Vart är lusten att tänka. Vart är kreativiteten. Detta tar ut mig, det slår mig i ansiktet med en pinne. Kan man inte få börja om från början, inte helt från början men bara glömma allt och verkligen hugga av allt som ligger och släpar. Vad är meningen med att ha ett minne, det man vill komma ihåg räcker det väll att man skriver upp, då kommer man bara ha bra och användbara minnen.

HUVUDVÄRK & ILLAMÅENDE
...det är sjukt jobbigt.

Ibland är man faktiskt värd sin egen sympati, ibland får man hångla med sig själv och säga att man gillar dig trotts att allt är åt helvete. Det är inte olagligt. Men bara för en sekund. Inte längre. Tänk inte på dig själv tänk på andra som har det sämre. Men seriöst, vart kommer man då?
Krama mig! Bara krama mig, ge mig närhet och ett hopp.




Okej, nu flödeskrev jag bara för att få nått att skriva. Rubriken är skön men ändå jobbig.



// Daniel



UKM

Då var det dags för UKMs länsfestival i år igen då! Jag var funkis där förra året och tänkte köra en favorit i repris. Så då kommer det alltså inte bli något bloggande på hela helgen om jag har otur. Men det får vi leva med. Just nu håller jag på att göra mig iordning. Ska platta håret, packa ner det sista och sedan slänga mig ner till tåget som går 08.05 ifrån Sunnes järnvägs-station.



// Daniel



Nyskapande

Då har man klämt in en massa nytt i ens liv då. Ny bloggdesign och mer foton i samlingen. Tyckte bloggen behövde en liten uppfrächning och sedan var ute och hade en liten fotosession med Totte, riktigt trevligt.

© Daniel Johansson

© Daniel Johansson

© Daniel Johansson

© Daniel Johansson

© Daniel Johansson


© Daniel Johansson

© Daniel Johansson

Vad tycker ni om designen och bilderna?

// Daniel



Trans dans



Enligt en hemlig källa så är en av dansarna i Beyoncés video till Single Ladies en transa. Personligen så tror jag i så fall att det är hon till vänster på bilden. Hon är lite mer "överdriven" vilket jag anser att transor i allmänhet är. Eller ja, det känns som att de försöker vara så sjukt kvinnliga att det blir överdrivet. Dock har hon (han?) smalare och mer markerad midja än hon andra.

Vem tror du är transan?




// Daniel



Boll i action

I fredags så var jag och fotade när A-laget i min gamla klubb hade match, det blev en del bra bilder. Här har ni några.








A broken man and the dawn - Volbeat
Lyssna med Grooveshark!



// Daniel



Flowerpower

Här kommer lite bilder, på blommor, som jag tagit. Använder ni Firefox kommer bilderna förlora lite mättnad.


© Daniel Johansson


© Daniel Johansson


© Daniel Johansson



Nu ska jag dra mig hemmåt och se om jag kan få några håärliga bilder på "puff-målnen" som svävar runt i himlen nu.



Master and servant - Depeche mode
Lyssna med Grooveshark!

// Daniel



Störd impuls idé...

Då var det skola igen då och man sitter här med värkande ben och fötter. Igår fick Totte nämligen en liten impuls, att vi skulle gå till Torsby, en ca 4 mil härifrån. Först var jag ganska skeptiskt till det men efter att de hade tjatat lite på mig så hängde jag på.
Med bara 3 smörgåsar i magen och ett äpple var, två bullar, sockerbitar och vatten i ryggsäcken knallade vi iväg. Solen sken och det var sjukt skönt. Men ju längre vi kom, hungrigare vi blev och ju mörkare och kallare det blev så blev vi mer och mer griniga. Men vi klarade oss fram i alla fall. Det blev till att gå men hjälp av psyket, eftersom att kroppen egentligen var helt sjukt slut.
När vi nådde Torsby, eller en perrong före, klockan halv ett så hittade vi ett bås där det var värme som vi kunde gå in och försöka sova några timmar innan vi, klockan halv fem, var tvugna att gå in till tågstationen i torsby.

Det var nog inte den smartaste och mest välplanerade trippen jag varit på med tanke på att vi inte visste vart vi skulle sova eller hade med någon reserv mat. Men då har vi i alla fall lärt oss något till nästa gång vi ska ut och luffa. Den trippen kommer då bli till Karlstad och kommer äga rum någon gång i slutet på månaden / början på nästa månad. Då ska vi sock ha med oss mer mat och tält osv. Och vi ska inte heller gå dagen före skolan. Det ser jag faktiskt fram emot.






Kings of convenience - I don't know what i can save you from

Lyssna med Grooveshark!

// Daniel



Tre-språkig

Deux élans!     © Daniel Johansson

Det finns tre språk i hela världen som jag vill kunna.
Det första är ju Svenska, det andra är såklart Engelska och det tredje är Franska. Franska är ett helt underbart språk, det är trollbindande på något sätt och både vackert och sexigt på en och samma gång.
Det värsta är att jag och språk inte går ihop, jag suger på all sorts gramatik och liknande. Så jag vet inte, det känns inte som det är så stor idé att försöka. Eller jo försöka ska man ju alltid göra, men vet inte hur bara.

Någon som har något bra tips på hur man lär sig ett nytt språk?




The boxer - Simon & Garfunkel
Lyssna med Grooveshark!

// Daniel



Tjuvstart inför sommaren

Jag har en sak som jag måste bekänna för er läsare. Jag har fuskat, tjuvstartat, varit en bov, ja kalla det vad ni vill, något dumt har jag i alla fall gjort. Jag har tjuvstartat med sill och färskpotatis. Ska tillägga att det dock var cypriotiska färskpotatisar, så jag hoppas ändå att jag kommer lindrigt undan

Fast nu förtiden så tas det ju inte på allt förstort allvar detdär med mattraditioner. Allt handlar bara om konsumtion och att käna pengar. Vi kan ta semlor som ett exempel, dem börjar de sälja lagom till jul, sisådär en till två månader innan fettisdagen. Det förstör ju charmen med det hela. Visst man har ju fortfarande kvar valet att köpa eller inte köpa. Det är ju inte direkt så att man blir tvingad till det. Men jag tycker ändå det är lite synd.

 

© Daniel Johansson


Segertåget - Maskinen
Lyssna med Grooveshark!


// Daniel




Vår hälsning

Då har man ägnat några dagar till att "välkommna" våren. Men så duktig som jag är har jag faktiskt inte festat något värre. Det enda jag har gjort är att umgås med massa underbart folk. Som i förrgår till exempel, alltså på valborg, så var jag och hälsade på Katrine och hade lite mys.
Vi gjorde väll inget speciellt direkt, vi pratade, åt massor av godis och var ute i den underbara vårsolen och fotade lite. Det var i alla fall, trotts en sak som gjorde mig sjukt depp, en riktigt härlig valborg.

Såklart måste jag ju också få lov att bjuda på lite vårig musik och våriga bilder på mig och katrine.


© Daniel Johansson
 

© Daniel Johansson


© Daniel Johansson


© Daniel Johansson


© Daniel Johansson


 © Daniel Johansson





Trubbel - Håkan Hellström
Lyssna med Grooveshark!



// Daniel

a title="FASHIONFUCKER & PHOTOGRAPHER on Bloglovin" href="http://www.bloglovin.com/sv/blog/15594/fashionfucker--photographer/follow">bloglovin