Minnes andakt

Idag har det varit en vanligt, jobbig dag. Sega lektioner i alla fall de före lunchen (Matte, svenska, språkval). Men efter den faktiskt ganska goda maten (kyckling pytt) så hade vi Kemi, vilket var sådär idag. Vi fick i alla fall tillbaka våra uppsatser och jag och Katrine fick VG. Jag hoppas innerligt att jag inte sänkte mig till VG nu, för det är bara Matte, Fysik och Kemi som jag har haft MVG i (ursäkta mig för att jag är en plugghäst, haha, NOT) så vill inte förlora ett.

image59

Marie hade tur på kemin!

Vi undersökte ett antal ämnen för att se vilka joner de innehöll och så fort marie
testade någonting så fick hon ett positivt svar.



Efter lite labbande i kemisalen hade vi musik, vi hade prov på musikhistoria. Men eftersom att jag inte var med på förra musiklektionen så fick jag och Mattias sätta oss i spegelsalen och lyssna på det eftersom att han hade spelat in de. Det var inte så jätte tråkigt som jag hade föreställt mig att det skulle vara, det var ganska intressant och lagom kul. Men inget jag orkar med igen, lixom Bethoven, Mozart, Bach osv. är inte direkt min stil, men dom är fina och så.


image61

Ni piggar upp tillvaron i dessa gråmålade tider!

Folket satt och läste på till musikhistoria-provet före lektionen.
Ni betyder oändligt mycket!



På elevensval så hände det inte så mycket, först gick jag och Linete ut och satte oss i solen och spelade lite gittarr. Vi spelade inte så jätte seriöst, eftersom att ingen av oss kan spela, så det blev mest fjant av det hela. Vi satt mest och övade på ackord, men det kändes så meningslöst så vi drog in till Sara, Bea och Caroline i spegel salen och flumade runt totalt. Eller i alla fall jag, de andra flummade bara lite, förutom Caroline då som bara satt och sminkade sig.

När det gått en stund, och den gruppen som spelade inne i musiksalen var klara, så gick vi in där för att leta upp en till bra låt. Linete ville prova Gallery med Mario Vazquez så vi testade den några gånger med musik i bakgrunden. Precis när vi skulle sluta så hade Magnus och jag fått igång ett riktigt skönt R'n'B sound. Jag känner mig lite stollt över att jag fixade hur jag skulle spela på trummorna helt själv, och Magnus diggade det. Visst, det var inte nått värre konstigt utan det var så det låt i låten, men ändå.

Där tog skoldagen slut
och då begav jag mig till morfar, där alla mammas syskon befann sig + prästen som ska leda begravningen, Kjell tror jag han hette. Efter en lten stund där så åkte vi till kyrkogården. Där skulle vi lägga i saker i kistan som mormor låg i. Det var så hemskt sorjligt, men allt var så fridfullt och det såg bara ut som hon sov. Jag ville bara att hon skulle vakna upp ur sin eviga dvala!

Jag var påväg att börja stor tjuta hela tiden där inne fast jag övertalade mig själv att det ändå inte går att göra nått åt och det hjälpte. Men mamma grät som fan, tycker så synd om henne. Det gjorde ju inte saken bättre häller, att se min mamma och min moster gråta, det var som att deras sorg skjöts in rakt i bröstet på en.

När vi suttit där en stund så gick vi ut och kollade på det stället där hon skulle ligga, det var inte bestämt precis var, men hon ska i alla fall krimeras och begravas i en urna i minneslunden eller vad det heter. Det var jättefint där!

image60



Nu känns det som att man får ett större perspektiv på hur viktigt det är med sin familj och med sina vänner.
Jag vill också göra nått vettigt med mitt liv nu,
typ hjälpa människor!


(Fast det har jag velat innan detta hände ändå.)





Mormors viloplats! <3










// Daniel

Comments

Write something here:


Name:


E-mail: (Will not be published)


URL:


Comment:

Remember me?
bloglovin