Skolprojekt

Hejsan alla från norr till söder! Idag har det inte hänt så mycket. Jag vaknade, gjorde iordning mig och gick till skolan. Första lektionen hade vi svenska, det vi fick göra var att bearbeta våra texter som vi skrev förrförra veckan. Det var faktiskt ganska kul för vår lärare hade läst dem och mailat tillbaks lite respons.
Jag tog även en bild till den idag, igentligen så skulle vi ha gjort det igår, men jag var för trött igår så jag struntade i det.



Min bild till personporträttet.



En bild jag tog åt angelicas artikel om personlig integritet och mordet på engla. (Men den dög inte åt henne.)

// Daniel




Bildtext


Bilden har inget med texten att göra.


Att det ska vara så svårt att sätta ihop en bild till en text? Jag har verkligen idétorka. Men vad ska man ha för bild till ett personporträtt av säffletidningens chefredaktör? Jag har funderat lite på en enkel bild på ett skrivbord med lite tidningar och papper på... Men jag vet inte riktigt.

Mitt bloggande har inte heller vart på top de senaste dagarna, men jag ska försöka bättra det nu till veckan.


// Daniel



Studiedag




Idag är det studiedag då. Skönt men ändå irriterande. Vad var det för idé med att lägga studiedagen på en torsdag, skulle det inte vara bättre om de la den imorgon, på fredag, istället.

Idag har jag inte hunnit med och gjort så jätte mycket än, det enda jag gjort är att jag har ätit frukost och kollat på pochahontas med älsklingen. Riktigt mys var det, disneyfilmer äger! Men det kommer nog hända mer framåt dagen. T.ex. så ska jag  kanske ut på fotosession med Töttsi.

Men nu ska jag nog hoppa in i duschen och frächa upp mig lite.


// Daniel



Svenskalektion


Jag bjuder på en bild på Maria från våran fotosession i början av sommarlovet.


Nu sitter jag trött och helt sliten framför datorn på skolan.
Jag sitter mest och tänker på att jag verkligen inte orkar ha idrott idag, jag är extremt trött och allmänt inte sugen på idrott! Fasst det förståss, om man har idrott så kanske man piggnar till. Sedan så är det ju trotts allt på eftermiddagen.

Men nu så ska jag nog ägna mig åt uppgiften. Vilket är att hitta en (i alla fall för mig) personbeskrivning av en person och sedan analysera texten. Inte så värst yippie-kul men men allt kan inte vara kul.

// Daniel



Nöjd morgon



Bilden har inget med texten att göra, men jag bjuder på denna.

Godmorgon till alla er som är uppe med tuppen.
Idag är jag faktiskt riktigt stolt över mig själv! Jag lyckades att gå upp redan vid 07.05. Vanligtvis så brukar ajg vakna 07.45 vilket inte är en favorit eftersom att jag måste ducha, äta frukost, klä mig och göra mig iordning före klockan 08.10, om jag inte vill komma försent vill säga.

Vad händer mer idag då? Jo idag blir det photoshop för hela slanten förhoppningsvis. Får se hur kul det kommer bli. Jag har ju hållit på med det ett tag så man kan väll grunderna. Men man ska inte vara för kaxig, inom det pogrammet finns det alltid nya saker att lära sig.


Nu ska jag ta och sätta i linserna, rosta lite bröd och sätta mig och ta det lungt för en gångs skull. För idag ska jag göra en 10:a!



Vad har ni för planer för idag?

// Daniel



Ensam med pengar

Nu sitter jag här och är helt ensam, stackars mig. Har inget att göra heller nu när Florijan har åkt hem. Men ska nog ta tag i disken snart. Jag storstädade ju hela köket igår och man vill ju inte att det ska bildas travar med disk på en gång.

Sedan tror jag att jag ska ta en liten promenad för mig själv ut i skogen och se vad som finns där, kanske ska man ta med sig kameran?

Jag har även ivesterat i en brödrost idag, 150kr på coop! Ett riktigt kap för mig som student, hehe. Inte för att jag är så fattig, jag har cirka 3000 kr på banken och vet inte vad jag ska lägga dem på mer än en höst/vinter/vår jacka (köpte ingen i helgen eftersom att det dök upp lite hinder).


Har någon av er något förslag på vad man ska lägga pengarna på?


// Daniel



Hemsk natt!

Denna natten var verkligen den hemskaste på länge. Jag vaknade upp och kände en enorm smära i magen, det kändes som om att magsäcken skulle vända sig ut och in. Jag var nära på att spy massa gånger men det gick inte på något sätt. Men efter ett tag när älsklingen hade masserat mig lite så släppte det lite och jag kunde somna om. Nu när jag vaknade så hade jag inte så ont längre, men det känns fortfarande lite. 

Det första jag gjorde när jag vaknade var att jag gick upp och tog en leverpastejsmörgås till frukost. Riktigt gott smakade den efter några dagar som vegetarian.


// Daniel



Hur många giraffer ser du?

Nu har vi kommit hem från Danskursen, det var kul att se honom både dansa och lära ut, han är jätte duktig. Jag satt mest och redigerade lite bilder (t.ex. bilden med giraffer nedanför) och skrev om lite noter. Snart blir det väll till att åka hem igen.







// Daniel



Dagens planering

Godmorgon sverige! Då har man vaknat och sitter och äter lite pasta salad samtidigt som man kollar på reprisen av idol. Dagens planer blir att först göra sig iordning sedan blir det av till Florijans danskurs som han ska hålla i. Det ska bli jätte kul att äntligen få se honom hålla i en kurs. Sedan efter det så drar vi nog hem till mig.


Pasta sallad!




// Daniel



Mat

Nu har vi ätit lite, det blev vegetarisk cheeseburgare. Riktigt himmelskt gott var det! 


Färgerna blev jätte konstiga när jag laddade upp den.



// Daniel



Följer du en blogg?

Jaha, nu kom jag på en sak som jag glämde kvar hemma i Sunne. Mina linser! Gud vad hemskt det är att inte se någonting, och jag och Florijan som skulle på bio. Men tror han är så gullig att han kör upp så jag kan hämta dom. Är inte det bara för gulligt eller?



Sedan har jag funderat på en sak. Ni som bloggar, följer ni någon/några andra bloggar? Och isåfall vilka?

Själv så följer jag sju bloggar (fast det är bara tre bloggar som uppdaterar ofta) och jag tycker det är alldeles lagom. De bloggarna är:


Stora bloggare:

Robin Fröström - Stilrobin
En stor bloggare med bra modetips och intressanta och roliga inlägg .
Tobias - Grymtroligperson
Snygg klädstil på bloggaren och allmänt bra blogg.
Design hjälp - Designadinblogg
Allt man behöver för att göra sin blogg precis som man vill ha den.


Vänner:


Marie
- Vardagslivet i säffle
Ilona
- Ilonas vardagsliv
Florre
- Älsklingen


Övrigt:

Björn - Boenan, fotograf




Sedan måste jag ju rekomendera bloggkoll.se!
Det är den bästa sidan som finns när det gäller att följa bloggar. Så om ni inte har någon blogg som ni följer, bli då medlem här och leta upp nån blogg som du vill följa för det är riktigt kul faktiskt.



// Daniel



Uppfräschning


Bilden har inget med texten att göra.

Godmorgon gott folk. Nu är Florijan på jobbet och jag är kvar här hemma aldeles ensam, och vad gör man när man inte har något att göra? Jo, varför inte städa och ta sig lite tid att fräscha upp sig själv lite. Så det bli välld et som jag ska lägga min tid på idag fram til klockan två.

Idag ska jag även köpa en ny höst/vinter/vår jacka. Har ingen aning om vad jag vill ha, men får hoppas att det går bra ändå.


// Daniel



Great Balls of Fire


Bilden har inget att göra med texten.


Nu sitter jag och kollar på Extra Extra på 3:an, riktigt roligt är det! Blondinbella är med så det är ju ett plus, haha. Sedan i pauserna sitter jag och skriver om noterna på Great Balls of Fire till "bokstavsform".

// Daniel



Bilder från Idol- och Myskvällen

Här kommer bilderna som jag lovade sen i går när jag Andreas och Florijan hade Idol- och myskväll. Riktigt trevligt var det!




Jag och Andreas satt och nördade oss lite innan Idol började.






Maten som Florijan lagade var jättegod och jätte vegetarisk!





Till efterrätt blev det Marängswiss och Jordgubbar!




// Daniel



Gratis kläder!

Klicka på länken och registrera dig för att fixa ett gratis presentkort på antingen JC, H&M eller Gina Tricot.


// Daniel







Vegetarian dagar

I kväll har älsklingen och jag haft det lite mys med vegitarisk mat och idol. Maten var någon jättegod röra som han gjorde med majssnitslar. De där majssnitslarna är faktiskt riktigt goda, men Florijans röra tror jag nog slog dem.
Efter maten var det gott med lite marängswiss med jordgubbar. Idol var väll ingen höjdare, visst var det kul me det var ingen som tog mig med häpnad. Eller jo kanske, i så fall killen som sjöng först av de sista tio som tävlade om den sista platsen.

Lite bilder från kvällen kommer nästa gång, för jag orkar inte lägga upp dem nu.

En liten notis att tillägga är att från och med i kväll så har jag och min babe blivit vegetarianer tills på söndag.
Hur stor chans är det att jag kommer klara det lixom?


// Daniel



Myskväll med bråk.



Bilden har inget med texten att göra.



Nu sitter man här efter en mysig kväl hos Plutt (men också efter ett hemskt bråk med älsklingen). Jag hatar verkligen att bråka, särskillt när vi gör det så ofta. Men nu har vi kommit fram till att vi måste prata mer i telefon istället för att sms:a. Det blir så mycket missförstånd över sms.
Anledningen till att vi inte har pratat så mycket i telefon är att micen på min mobil typ är sönder, så han hör inte vad jag säger.
Men jag ska försöka få låna någons mobil ibland, han ringer ju trotts allt gratis så.

Nu blir det väll sängen för mig, för imorgon så blir det att dallra fett på Gustavsvik med skolan. Riktigt hemskt kommer det bli. Seriöst jag måste börja träna!!!  ILONA, DU OCH JAG SKULLE VÄLL BÖRJA GYMMA?


Sov gott, gott folk och dröm söta drömmar!
Florijan Varga, jag älskar dig mer än vad ord kan förklara.


// Daniel



Denise

Modell: Denise
Foto: Jag






// Daniel




Överlycklig

Du har räddat mig! Nu har jag fått hjälp av en av mina läsare, angående det där att jag inte kunde redigera texten ordentligt. Det var för att jag använde det värdelösa Safari som det inte funkade. Nu kör jag firefox istället, mycket bättre måste jag säga!

Tack för att du fick mig, den mac-ovana, att hitta rätt i livet!


Så det tycker jag alla ska fira igenom att gå in på hans blogg och kolla alla hans snygga bilder!

KOLLA JAG KAN LÄNKA TILL HONOM!



// Daniel



Mer foton

Nu börjar jag känna att jag slarvar mycket med bloggen. Jag skriver inte så ofta och jag laddar definitivt inte upp många bilder. Men nu ska jag försöka ändra på det. 
För om man ska kunna bli riktigt bra på någonting så behöver man träna och träna, därför måste jag även ut och fota mer. Så tänkte mig att jag skulle gå ut en snabbis snart och få nått kreativt på bild.

// Daniel



Kostar läskenkäten?

Nu sitter man här uppe mitt i natten igen.. Känns verkligen inte som att man har något liv. Men vad finns annars att göra? 
Jag har verkligen hjärnsläpp, hjälp mig!

För en stund sen så fick jag ett mail om någon frågeenkät som det var någon sida som ville ha ifylld, så jag tänkte att varför
inte. Men när jag kom till slutet så blev jag lite fundersam över om det kostade någonting, för de skulle skicka ut en massa 
dricka som man fick provsmaka osv.

Men jag såg ingenting om att det skulle kosta nått men man vet aldrig... Så hur ska jag göra?

För mer info:
http://cid-5790a2a9a33fe664.skydrive.live.com/self.aspx/Offentlig/Fanta.rtf



Jag blir även extremt trött på att jag inte kan redigera texten i inläggen ordentligt!!! Jag kan ju inte ens göra en länk!?

Snälla blogg.se GÖR ER KOMPATIBLA MED MAC!!!!!






High Dynamic Range






Då har jag vart på stan med Ilona, Louise, Api, Ellinor, Stina m.m. och ätit pizza. Eller det var bara Ilona, Tette och Ilona som åt pizza. Ellinor och Stina hade var sitt glasspaket som de åt ur och jag och Api åt inget. 

Kul var det trotts att det inte blev någon pizza för min del. Jag gjorde massa annat som var roligare, typ som chickenrace med en gammal gubbe, haha. Han var as galen så jag var tvungen att svänga, haha. 

// Daniel



Städa





Visst, städning må vara det mest tråkiga att göra, men även det måste göras. Det känns verkligen som att man lever i en svinstia trotts att det bara har varit såhär stökigt i en dag. 
Så nu ska jag göra nått åt det. Det blir till att plocka fram alla redskap man har och försöka få det så rent som möjligt! 

Bilder på hur det blev kommer sedan när jag är klar!







One moment picture!

Som jag lovade så skulle jag lägga upp en onemomentpicture på bloggen och eftersom att jag är så snäll så komemr den här! 

Visst är de söta!?



// Daniel



Katrine & Fredrik (a.k.a Gävle)


Igår kom Katrine och Fredrik hit runt sex tiden. Vi kollade lite på Sweeney Todd och var allmänt sociala med folk, ganska kul var det. Men nu ska snart de iväg till tåget, trist men sant. 
Så därför kommer jag inte vara så långrandig, kommer skriva lite mer när jag kommit tillbaka och då kommer ni även få se en onemomentpicture med Katrine och Fredrik!



// Daniel



Datorerna



IDAG HAR VI FÅTT IGÅNG VÅRA DATORER DÅ!
Det är helt underbart, vi har ju även fått en mängd olika CS3 program, eller ja alla som finns tror jag.



Nu sitter vi och håller på med ett (som vanligt stört projekt) som heter "Dagstidningarnas roll och utmaningar 2008". I gruppen ingår jag, Lina, Rebecca och Lisa. 






// Daniel



Könsidelning, Tjejrum

Nu sitter jag hemma hos Ilona i en enorm röra. Enligt Ilona är det ett "välkommen till ett tjejrum". Varför ska det vara en sådan könsindelning, killrum kan väll också vara röriga! Visst tjejer (nu utgår jag ifrån Ilonas rum) har massa kläder och kan oftast inte heller välja kläder så bra så de slänger bara klderna de har provat på hög över allt, sedan så har de ju typ 30 parfymer, 20 nagellack och femtielva halsband. Men ändå, det finns väll killar som har det lite så också.

Så fy Ilona, inte vara sådan!

Under helgen, eller rättare sagt från onsdag, så har jäg även börjat lyssna på HÅKAN HELLSTRÖM lite smått. Han är ju lätt den skönaste svenska artisten som finns, så här kommer en bra fest låt! Han kan höja en fest som är dötrisst till att vara asskön!



Men snart ska jag och Ilona springa iväg till tåget så njut av musiken och ha en fortsatt trevlig dag!

// Daniel



Hem... eller?

Nu har jag, efter en liten resa med Ilona från Sunne till Säffle, kommit hem. Eller vad är nu "hem"? Kanske ska man säga hemma hos mamma och pappa. För jag känner ändå att mitt hemma är på brårud, men ändå så är det ju lite hemma här hos mamma, pappa och syrran.

Jag sitter och lyssnar lite på musik och känner doften av mammas goda mat, kan det bli bättre? Jo visst kan det alltid bli bättre, jag vill ha ett piano här!
NU!
PÅ EN GÅNG!
För jag är så himla sugen på att spela. Men det blir nog bra med det, jag får väll gå upp till herrgården och spela lite på den ostämda flygeln.


// Daniel



Kräftskiva



Igår var det kräftskiva hos mig då! Det var riktigt kul förutom en liten sak som hände. Men jag ska inte ta upp de, det var riktigt hemskt, stackarn... 

Vi var väll 13-14 personer kanske. Några söp till men ingen slog väll Totte, haha. Sedan satt alla och rökte vattenpipa i mitt rum i säkert en timme typ så det var helt inrökt när vi skulle sova, haha. 

Kul var det i alla fall!




(Nej nu får jag rådamp! Det går inte att feta upp, understryka eller kursivera den jävla texten på de här cp mac datorerna!!)


// Daniel



Projekt - Personen Bakom

Nu sitter jag i Ideum, med en massa annat kuligt folk, och skriver på vårat lilla projekt som vi håller på med. Vi är i stort sett färdiga, det enda som är kvar är att vi ska bestämma hur vi ska redovisa det. 

 

Projektet som vi ska göra ska handla om personen bakom ett arbete, alltså om själva personen. Vi valde att skriva om min kära pojkvän, hehe, Florijan Varga. 

 

Here U go Jonneyboi...

 

 


Personen Bakom 

 

Florijan Varga jobbar på konsum sen 6 år tillbaka, men hans historia är inte lik de flestas, just nu bor han i en 2:a i Forshaga, men så har det inte alltid varit. Han flyttade från den norra delen av Serbien, på grund av kriget, då han bara var 8 år Han flyttade från den norra delen av Serbien på grund av kriget, då han bara var 8 år, med mamma Magda, pappa Tibor och lillasystern Valerija.

1991 kom han till Göteborg där han bodde med släktingar i några månader. Efter det flyttade han till en flyktinganläggning i Sunne där han stannade i sex månader. Sedan flyttade han till Lesjöfors där han bodde i ett år. Han har även bott i Dals-Ed i ett halvår. Och innan han flyttade till Forshaga, där han nu bor, bodde han på kronoparken i Karlstad i två år. 

Politik är astråkigt enligt Florijan som bara har röstat en gång endast för att testa, då han röstade nej mot euron. Dans är dock ett mycket stort intresse och just nu är det linedance som gäller. Han har även även gått en kursledarutbildning i det och lär nu ut det. Två andra stora intressen är att laga mat och Disney, han älskar nämligen att sjunga med i musiken. 

 

Fyra favoriter: 

Musik: Disney och Rascal Flatts 

Film: Björnbröder och allt med Disney 

Mat: Thaigryta á la Florre 

Färg: Blå

 

Om Florijan bara fick en enda önskning så skulle han önska sig pengar. Eftersom att då kan han i gengälld hjälpa massvis av människor. Tre saker Florijan skulle ta med sig till en öde ö är 10kg ris, en hängmatta och hans pojkvän. Tio snabba: 

 

Kaffe / Te

 Morgon / Kväll 

Vitt / Svart 

Mjuk / Hård (kaka) 

Juice / Mjölk 

Serbien / Sverige

Hund / Katt

Inne / Ute 

Vinter / Sommar

Konsum / Ica

 

AV: Daniel & Frida

 


 

 

 

 

// Daniel




Foto

Nu sitter jag i skolan i en datasal och försöker mig på Mac datorerna. De är lite anorlunda om man säger så. Men jag kommer väll lära mig dem så småningom eftersom att vi kommer hålla på med dem mycket. Plus att vi även kommer få en snart. Just nu håller de på och installerar massa program såsom Photoshop, Ilustrator och en massa annat. 

Idag hade vi vår första fotolektion, eller mediaproduktion var det igentligen. Men vi blev indelade i två grupper, och min grupp fick börja leka med kamerorna. Såklart ägde jag skiten, haha. Nej men vi var inte så seriösa. Men nu ska vi snart ha lektion igen, ESV, så nu har jag inte tid att skriva mer.

// Daniel 

a title="FASHIONFUCKER & PHOTOGRAPHER on Bloglovin" href="http://www.bloglovin.com/sv/blog/15594/fashionfucker--photographer/follow">bloglovin