Här är det risigt och förvuxet...



... fult och snårigt
och lika hopplöst trist och grått som i mitt bröst.

Därute doftar det av sommarns alla dofter.
Där är det sommar, men här inne är det höst.

Trubbel<3

// Daniel



Nyår


Jaha, då var det nyår då. Som kommer firas på campus i Karlstad med Fanny, Florijan och Emelie. Tror även att vi kommer dra in till torget runt tolvslaget, i vilket fall så tror jag på en lyckad kväll! Har laddat upp för fullt med dricka och allt, Cincano och smirnoff + någon random sprit.
Nu ska jag bara ta itu med disken och sånt. Sedan ska jag ner och titta förbi Florijan på jobbet och tillsist så ska jag laga lite mat. Har dock ingen aning om vad jag ska laga. Men det blir väll något gott som vanligt, hehe.

Ha en trevlig nyårsafton!
Får se om jag orkar blogga nått mer i år, höhö.

// Daniel



Ny-klippt



Jaha, då har man vart och klippt sig då. Och som vanligt så hör frisörerna dåligt och klipper mer än vad man vill... typ allt mitt älskade hår är borta känns det som. Och nu skulle det inte vara så värst snyggt att färga det mörkbrunt. Menmen, vi får se. Nu försöker jag mest koncentrera mig på vad vi ska göra imorgon.

Vi har inte bestämmt det än, och jag tycker det känns helt kaosartat... Ja, ja! Tror jag ska besöka Florijan på jobbet nu, om jag vågar gå ut med detta håret!



Svar till Daniel

"Haha vilken dubbelmoral! Du kallar dig liksom själv för diva, hur stereotypt och ego är inte det? ;) Det är rätt uppenbart att du inte ens har läst Bimboboys blogg. Då skulle du fatta. Men du går istället bara på ytan som så många andra i den sorgliga gayvärlden. ;)

Läs det här så kanske du lär dig att inte döma personer efter ytan: http://bimbo84.blogspot.com/2008/04/rtten-att-f-vara-sig-sjlv.html

Avundsjuka är så genomskinligt. ;)"


-----------------------------------------------------

Eftersom att jag är lite "nolife" ibland så tänkte jag ta och skriva ett svar till en som har kommenterat Anonymt på min blogg. Jag fattar liksom inte grejen med att vara anonym, i alla fall inte när man kommenterar saker... Ja, ja nu över till svaret.


----------------------------------------------------

Hej Daniel!
Det var mycket trevligt att du kommenterade här på min blogg. Dock är det lite sorgligt att du inte har läst inlägget ordentligt före du kommenterade. Men det är faktiskt fenomenet "gayblogg" och utseendet på bloggen som jag dissar, inte han.

Som de flesta som kommenterat här (förutom Toby Hagberg som faktiskt hajade poängen lite. Mycket cred till dig!) har trott att jag hoppat på just bloggaren. Men så är inte fallet, det är bloggen och fenomenet "gayblogg" som jag hoppat på. Och just som Daniel skriver så går jag på ytan!
Så om det är ytan jag är missnöjd med, varför ska jag då läsa hans blogg? Hur vet du förrästen att jag inte gör det? Jag kan ju ha läst den jätte länge men bara att jag inte tyckt om "ytan".

Visst om man är lite ironisk med bloggdesignen. Men det är ju faktiskt trotts allt första intrycket som är bland det viktigaste, intesant?

Nu i dagens samhälle så är nästan bloggen det samma som personen. Visst den är väll en personlig sak, men person och sak är två helt olika saker, tror folk inom bloggosvären har lite svårt att skilja på det.

Sedan det där du skrev om divajohansson. Som du kanske ser under bilden längst upp så står det "Danne Ponken" med mycket stora bokstäver och "aka divajohansson" med mindre. Och om det inte säger sig självt då så får jag väl lov att förklara det.
När jag började blogga så tog jag inte det så jätte seriöst, så det första jag skulle göra var att hitta ett namn som var ledigt. Det första jag kollade var just "danne-ponken.blogg.se" men tyvärr så var det upptaget och jag var tvungen att välja ett annat.
Så jag fortsatte att testa massa olika namn, men inget funkade. Tillslut så drog jag till med divajohansson. Vilket var en kul grej bara, och jag ser verkligen inte mig själv som en diva. Sen när jag väl började blogga lite mer "seriöst" så ångrade jag såklart det namnet men kunde ju inte byta. Så nu får jag väll gå inom den benämningen ett tag.

Och sedan så undrar jag vad det är jag är avjundsjuk på, skulle vara kul att veta?


// Daniel



Gayvärlden är sorglig!


Alltså, av någon anledning kom jag in på Gay-Amirs blogg och såg till min besvikelse att han hade blivit nominerad till QX "Årets blogg"-pris. Så jag gick in för att leta upp motiveringen till varför just hans blog har blivit nominerad. Svaret jag fick var:
"Amir Akrouti är den nya generationens bögkompis.För 47 000 läsare i veckan så skriver han om sin vardag med shopping, plugg, kompishäng och fest. Hans raka stil engagerar många unga läsare, kolla bara in alla som kommenterar inläggen."

Ungefär samma motivering fick Per-Robin...

Jag blir så irriterad, det är ju ingen större skräll att det skriker: "HEJ, JAG ÄR BÖG, MEN JAG ÄR STOLT! JAG SKRIKER UT DET PÅ STAN VARJE DAG, ATT JAG ÄR BÖÖÖÖÖG ALLTSÅ! JAG FESTAR VARJE DAG, JAG SHOPPAR HUUUUR MYCKET SOM HELST, JAG MÅSTE FIXA MIG I 2 TIMMAR INNAN JAG GÅR UT MED SOPORNA OCH JAG ÄLSKAR ATT KNULLA. ELLER FÖRÄSTEN, JAG GÅR INTE UT MED SOPORNA, BLÄÄÄÄÄ! DET FÅR TYP NÅGON ANNAN GÖRA!" om både Amir och Per-robins bloggdesign.

För detta är ju trotts det en blogg måste innehålla för att den ska få bli kallad för gayblogg. Den får absolut inte sakna rosa, men helst så ska den ju bestå av bara rosa. Om den innehåller blått så kommer man antagligen att bli förföljd och smuttskastad av sveriges alla homosexuella.

Det finns ju många som tycker att det är gay att blogga... Men kolla bara då på GAYBLOGGARNA.

Ska väll tillägga att Per-Robins blogg är lite "bättre". Och när jag väl håler på så kan jag ju dra ner BimboBoy i skiten med. Han kattegoriserar vi i under samma kategori, GAYBLOGG.

// Daniel



Foton

Här kommer lite nytagna foton!


 ISO 500, f/5.6 @ 1/100 sek with 44 mm.


 ISO 500, f/5.6 @ 1/100 sek with 32 mm.


 ISO 500, f/5.6 @ 1/100 sek with 135 mm.


 ISO 500, f/5.6 @ 1/100 sek with 135 mm.

// Daniel



Roligt vs. Tråkigt

Nu har det inte blivit bloggande på ett tag igen. DÅLIGT AV MIG! Men jag har faktiskt haft fullt upp. I fredags så var jag mamma, pappa och syrran inne till karlstad. Där träffade jag och syrran Florijan och vi gick runt på stan en liten stund. Huvudsaken till att vi åkte till karlstad var att jag skulle leta upp ett par nya stuprörsbyxor som jag var i stort behöv av. Efter en stunds letande bland massa folk som skulle hitta kap på mellandagsrean så hittade jag ett par byxor.
De var inte i samma modell som jag brukar använda, de var verkligen slimmade och satt som ett korvskin runt benen. Men tänkte att de kanske skulle bli snygga till min stora t-shirt som jag har.

I lördags så sov jag till 14.00 sedan så kom Florijan hem från jobbet och vi slappade ett tag. Efter en stund så kom Henrik hit och vi åt tacos och spelade burnout, det var faktiskt ganska kul. Det var planer på att Båth skulle komma hit men så blev det inte, för Jocke ringde och så skulle vi tydligen åka dit istället eller något. Så då bar det iväg till karlstad istället.
Det var riktigt mysigt faktiskt. Jag har inte träffat Florijans kompisar förut så var trevligt att träffa dem. Vi satt och splade sälskapsspel (bezzerwizzer) och sjöng singstar ABBA.
Runt halv ett tiden så åkte vi hemåt och runt 2 så var vi i säng.

Nu sitter vi, jag Florijan och Henrik, i Florijans vardagsrum och spelar PS2 (Worms forts: Under siege). Det är det mest tråkiga och konstiga spel jag spelat, usch. Men jag verkar vinna. Fast det är bara för att jag inte orkar bry mig. Fattar inte vad spelet går ut på, man ska typ bygga och skjuta. Man ska inte BYGGA på worms, de har ju förstört hela spelet.

Jag tycker inte om att ha tråkigt, så nu är jag inte pepp på någonting alls... Vilket inte är så kul, menmen. Allt här i livet är ju inte roligt.

// Daniel



omDigitalkameror.se


Omdigitalkameror.se är en sida som är riktigt ny och som startades av en kille (Stefan Nilsson) som har som mål med sidan att, som han själv skriver:
”lära ut allt jag kan och göra det möjligt för dig som läsare att själv få kunskapen som krävs för att fånga dina känslor på bild”.

Trotts att sidan bara har varit uppe i ca en månad nu så har den tagit ett stort kliv framåt. Omdigitalkameror.se har, med sina (just nu) 149 prenumeranter på bloglovin.com, blivit en relativt stor sida.

Jag tycker att konceptet på sidan är väldigt bra och jag tror att site:en, med lite pouching och hjälp utifrån, kan bli riktigt stor.
Det är precis en sådan här sida som alla som är nya inom fotovärlden behöver. Fotovärlden är enorm och det kan vara riktigt svårt, även för den mest erfarna fotografen, att hänga med bland alla kameror, bländare, ISO-värden, objektiv och massa annat.
Så en sådan här sida där man kan läsa om vad fördelarna och nackdelarna med olika fotoutrustning är, och vad man ska tänka på innan man införskaffar sig en kamera, är riktigt lönsam tror jag.

 

 

Bra saker med sidan:

Att den är någorlunda lättförstådd, även för den mest okunniga.
Den tar upp saker som hjälper till om man ska införskaffa sig kamera.
Att det inte bara infattar systemkameror utan även kompakt kameror.
Fotoskolan tycker jag är en kul och bra sak som de nyligen ifört på sidan (visst den innehåller inte så värst mycket, men man får ju ha överseende på att det inte var så längesen de införde den).


Idéer till sidan & saker att förbättra:


Jag tycker personligen att sidan kan vara lite rörig ibland och vara svår att hitta rätt på. Det känns som att det kanske skulle behövas någon form av kategori-flik.
Kategorin med kameramärkena på framsidan tycker jag är bra, men lite väl ”hast-placerad” känns inte som att den hör hemma där.

----------------------------------------------

Tycker även att det inte ska vara blandat svenska och engelska som det är på vissa ställen, t.ex.:


Det ser lite konstigt ut när det står ”Headline” och ”views” när resten av sidan är på svenska.

----------------------------------------------

Sedan behövs det läggas ner lite extra arbete på att förklara vissa saker/ord. Kanske att införa en ordlista inte vore helt fel, fotovärlden innehåller ju faktiskt ganska svåra ord om man inte är van.
Ett exempel där jag tycker det skulle behövas lite mer förklaring är i ett inlägg om den nya Nikon D3x som nyligen har släppts. Där skrivs det bl.a. såhär:

Inte ens jag, som har varit med i fotovärlden i alla fall ett litet tag, fattar allt. Visst det är väll bra att det står på engelska eftersom att det är ett internationellt språk. Men då behövs det även en förklaring till allt som står där.

----------------------------------------------

En annan sak jag är lite fundersam över
är ”Kommentatorerna” på sidan. Vad är det för något? Hittade ingen fakta om vad det är någonstans på sidan. Jag förstår inte vad de har för funktion och om de verkligen behöver vara just på den platsen och ta upp plats.

----------------------------------------------

En användbar sak skulle vara
att, när man bläddrar i arkivet, kunna hoppa längst bak för att bläddra framåt eller kanske numrerade sidor.


T.ex så som google har.

----------------------------------------------

Tycker inte att när man ska
läsa om kamerorna på sidan så blir man länkad till andra sidor. Ska ni ha fakta om kameror så ska det stå på samma sida. Det underlättar väldigt mycket för besökarna. Sedan så kan man ju hänvisa till dessa sidor i andra hand om man tycker att de är bra och användbara.
Tycker också att du ska ta med Sony som ett kameramärke. Det är ju ändå Nikon, Canon och Sony som är störst.

----------------------------------------------

”Mail: kontakt(a)ducedo.com”
borde stå med @ istället för (a) så att man lätt bara kan kopiera det som står och sedan klistra in det om man ska maila till dem. 

 


Recensionen, eller vad nu väljer att kalla den, finns att laddas ner här.

 

// Daniel





Mina julklappar


Jag har sett att det finns folk som är väldigt nyfikna av sig och undrar vad jag fick i julklapp förutom de femhundra kronorna och filmen som jag skrev att jag fick på morgonen.

Så jag tänkte att jag skulle tillfredställa era nyfikna sinnen och berätta det. Håll i er, för här kommer det!

* Plattång
* Film, Sex and The City
* Hårspray, Osis
* BZ och BB kalsonger
* 400kr
* Matta från IKEA
* Soffbord från IKEA

+ plastgranen från MrF, 500kr och filmen på morgonen

Tack allihopa för de riktigt fina presenterna!
// Daniel



Paket, paket!



Julafton! Tänk vad länge man har längtat efter det, och nu äntligen är det här. Det känns riktigt bra faktiskt. När man vaknade idag, runt 9 tiden, och kom ut i hallen (där vi i år har placerat granen). Så var det fullt med paket, båda stora och små. Och som en tradition vi har, så får vi "barn" ett paket var på morgonen. Det kommer sig mest ut av att vi förr skulle ha något att leka med. Men traditionen lever ju kvar.
Så i morse så var det tre paket vi fick öppna vid frukostbordet. Ett till Elin och ett till mig, sedan ett som vi fick tillsammans. De paketen som vi fick var för sig var en tändsticksask med en femhundralapp och i det gemensamma paketet var det en film.

Som ni ser på bilden ovanför så är det lite skillnad på storleken på paketen. Den lilla saken som ligger på golvet är tändsticksasken som jag fick och i det enorma paketet är det någonting till syrran.

Nu är det dags för julbord, yummie!
Är det någon mer som har traditionen med ett paket på morgonen?

// Daniel



Julafton


// Daniel



Dold talang?


Gick in på bloggkoll och tänkte kolla om det hade hänt något kul och efter lite hit och dit så hamnade jag slutligen på Robin Fröströms blogg, som säkert står för 60% av alla mina blogginlägg på bloggkoll, haha.
När jag kikat runt lite här och där så hittade jag en riktigt fin bild, som dock behöves piffas till lite. Så jag hade ändå inget för mig så klickade runt på lite saker som jag såg behövdes fixas (vilket faktiskt inte var så mycket) men jag kände att det skulle lyfta fram bilden mer om det gjordes.

Tycker ni inte det ligger en liten mysigt förtrollad känsla över bilden?
Han kanske har ett litet fotografiskt öga den där grabben, eller var det bara tur?

// Daniel



082308 - 4 Månader!

// Daniel



Uppesittar-mys-kväll


Dan-före-doppare-dan
är det nudå. Och idag har jag bara tagit det lungt, slagit in lite paket och myst för mig själv. Det har varit riktigt skönt. Jag går runt i mjukisbyxor och en t-shirt som jag nyss klippte sönder. Älskar när t-shirtar är stora. men tyvärr så var hålet för huvudet lite tight så tog fram saxen, haha! Tror dock att jag klippte lite mycket.. Men äsch då, jag använder bara t-shirten hemma.
Nu blir det snart myskväll med hela familjen, ny-griljerad julskinka och sill framför bingolottos uppesittarkväll. Jo jag vet, det låter ganska boring. Men hela familjen är ju samlad så man får ju offra sig lite. Det är ju faktiskt en tradition vi har. Att sitta och äta skinka och sill tillsammans. Det blir ju trotts allt inte roligare än vad man gör det.

// Daniel



Fullspäckad dag!


Idag har vi varit i karlstad och handlat julklappar. Alltså shitt vad det blåste! Det var nog det värsta på hela dagen faktiskt. Så fort man kom utanför bildörren så var frisyren förstörd i princip. Men, men that's life!
För övrigt så var det faktiskt riktigt bra, inte ett enda öre har jag kvar nästan. Ungefär 700 SEK blev idag raderade från mitt liv. Visst det var väll ganska tråkigt, men julklappar är ju faktiskt kul att ge bort. Spännande att se reaktionen från den som man ger till.

Efter shoppingturen i Karlstad så bar det av tillbaka till säffle där jag träffade lite underbara personer från min gammla klass. Vi träffades på Dilans (en av säffles 100 pizzerior) och käkade lite. Jag åt en hel caprishosa med ananas och kebabsås (eller en hawaii med champinjoner och kebebsås om man nu vill säga det istället, höhö) vilket gjorde mig propmätt. Känner mig fortfarande äckligt mätt, trotts att det snart var 4 timmar sedan.

Nu sitter jag här vid datorn som vanligt och lyssnar på Håkan. Skillnaden idag från igår kväll är att jag är riktigt trött nu. Så kommer nog inte bli lika lång uppesittarkväll idag.

// Daniel



Julpynt



Nu har vi klätt granen lite här hemma. Vet inte direkt vad jag ska skriva så ni får hålla tillgodo med bilderna!

// Daniel




Tävling och Christopher



Äntligen så har jag hittat en tävling som passar mig som handen i handsken! Det är en tävling där man kan vinna en Nikon D60. Och vad det verkar som nu, så är jag i ett stort behov av en ny kamera.
Min gammle vän vill inte göra som den blir tillsagd iblang och då blir den ganska arg och varm.. Så det skulle vara så himla kul att vinna en ny kamera så att jag kan fortsätta med min passion på fritiden, utan att behöva låna en massa dumma kameror från skolan.

Så för att vinna tävlingen så ska jag nu sätta mig ner och kolla igenom sidan lite. För det är ett krav att man ska skicka en kort kommentar om vad man tycker omdigitalkameror.se borde ha för att bli ännu bättre.

Jag fick förut ett riktigt härligt mail! Det var angående min annons som jag har lagt upp om fotojobb på fotosidan.se. I mailet stod det väldigt bra konservativ kritik som pushade på mig rejält!
Jag tycker det borde finnas mer erfaret folk, som Christopher, som vill dela med sig av erfarenhet och hjälpa folk som är nybörjare!
Om jag ska vara ärlig så trodde jag faktiskt inte att det skulle gå så långt att någon ens skulle komma in på min blogg igenom anonsen, men där ser man! Dock så har den åsikten ändrats nu och nu tror jag mer på det jag gör och vill verkligen få ut något av detta. Vilket man får om man lägger ner sig lite extra på att det ska bli bra.

Sedan så har jag även, för att bli lite mer seriös med saker och ting skaffat mig en ny mail: daniel.g.johansson@hotmail.com

// Daniel



Karlstad



Ojdå, det har visst inte blivit bloggande på någon dag nu.
Men det var för att vi (denise, frida och jag) igår var i Karlstad. Det var meningen att vi skulle handla julklappar, men jag kom på att det inte var någon idé att jag gjorde det. För jag ska till karlstad på lördag och göra det. Men det var riktigt kul ändå! Jag fick ju lite tid att försöka komma på något att köpa.
Vilket inte gick så bra, kom inte på något att köpa... Men, men.

Vi har nyss sett på ett genrep med västanåteater och jag sitter nu med Evelina i klassrummet och är lite social! Det var lite kul faktiskt, men börjar bli trött på alla teatrar vi är på hela tiden. Men denna gången var det lite annrolunda. Sedan var det ju en annan kul grej med det, det var med en snygg skådespelare, haha.

// Daniel



Fotoimpuls


Efter att jag kommit hem och ätit lite
efter idrotten på skolan så fick jag en härlig impuls, jag var bara tvungen att fota. OCh eftersom att jag är så förnuftig så gjorde jag det också! Men såklart så har ju min kamera fullständigt börjat dampa sig och den går knappt att använda till de sakerna jag vill använda den till. Jag vill utforska och testa nya saker.

Men först och främt så är den as-seg på att fokusera, för det andra så blir den jättevarm och så står det att man måste stänga av kameran för att den är överhettad och för det tredje så är den jätte bökig att ändra inställningarna på. Sedan måste jag tillägga att kameran knappt klarar av ett ISO på 400 utan att bilden ska bli brusig... Nej, då föredrar jag skolans kameror mycket mer! Jag ska nog ta och börja låna hem en kamera lite då och då nästa termin.

Sedan så satte jag mig såklart vid photoshop och lekte lite. Fast dock med nåra gammla bilder, från göteborg, som jag hittade på kameran. Slutresultatet ser ni under rubriken.

Nu ska jag strax ta och knalla över till Denise och Fredrik för ikväll blir det filmkväll med bejbsen + fredrik, haha.

// Daniel



Besviken


Som sagt så var jag glad över att få ha webbdesign eftersom att vi bara har det en gång i veckan. Men vad händer då såklart när vi väl ska ha webbdesign...
Jo! Istället för genomgång i webbdesignen så ska vi ha någon sorts frågesport, suck... Visst det var behövligt för oss att komma bort från datorerna i några timmar, men varför just webben? Vi kunde ju ha plockat bort tid från någon annan lektion som vi har oftare som till exempelvis mediekunskapen eller svenskan.

Men, men man kan inte alltid få som man vill! Nu ska jag nog kanske ta något att äta, sedan har jag faktiskt ingen aning om vad jag ska göra. Något förslag?

// Daniel



In english please

Nu sitter vi och har engelska. Det är ganska kul faktiskt, eller för att vara engelska så är det de. Vi sitter och pratar om någon författare/resigör/musiker som vi gillar.
Själv valde jag Vivaldi, inte för att det var så jätte seriöst. Men musiken är faktiskt bra om man ska skriva. För om jag sitter och lysnar på vanlig musik när jag skriver så koncentrerar jag mig bara på texten i låten och inte det som jag ska skriva.



Sen efter lunch ska vi ha webbproduktion, vilket är väldigt efterlängtat! Det är faktiskt ett av de roligare ämnena som vi har. Vi ska snart börja med ett projekt där vi ska göra en egen hemsida. Och mit projekt blir att jag ska fixa med en hemsida till Martin.

// Daniel



Försök till comeback!

Hejsan allt folk här ute i bloggvärlden! Nu sitter jag här i min röda soffa med loka i min ena hand, håkan med mitt gullbergs kaj paradis i öronen, och endast julgranen och adventsljusstaken som mitt enda ljus.

Jag känner att jag fullständigt struntat i allt som börjar på "b" och slutar på "logg". Det har faktiskt varit ganske skönt, men på ett annat sätt tråkigt. Har haft en känsla av att det är någonting som fattas. Men i alla fall, nu är jag här igen och vi får se hur länge det håller. Förhoppningsvis ett bra tag till.

Jag förstår även att ni måste vara extremt nyfikna på vad som har hänt under denna perioden som jag inte bloggat! Jo det har faktiskt hänt mycket ska jag säga er, kan ju ta och räkna upp lite av det:
* Jag har blivit av med min dator.
* Jag har fått tillbaka min dator.
* Jag har köpt en soffa. (500kr på jysk, snacka om kap!)
* Jag har julpyntat en massor.
* Jag har haft julbak med underbara kompisar
* Jag har fått en förtidig julklapp av MR.F. (En julgran!)
* Jag har pyntat min underbara julgran.
* Jag har halkat efter i massa skolarbete.
* Jag har införskaffat mig ett facebook konto.
* Jag har lärt mig massa nytt om webbprorammering och -design.
* Jag har fått känna smärta, lycka, sorg, hat, välbehag och framför allt kärlek!
* Jag har haft så vilt party så jag fick en varning.
* Jag har en pojkvänn som köpt en D80 som jag är avundsjuk på, haha.
....och säkert en massa annat som jag inte riktigt kommer på nu!



Förut när jag gick in på sidan för att kolla läget, så märkte jag att jag hade 10 prenumeranter på bloggkoll, vilket gjorde mig välldigt pepp till att börja blogga. Så måste ju passa på här i min lilla comeback, att tacka era alla som läser bloggen och särskillt er som prenumererade på den!

Men nu ska jag ta och sova, jag sov ingenting igår natt på grund av lite trubbel mellan mig och MR.F, som nu som tur är är löst! :>
// Daniel

a title="FASHIONFUCKER & PHOTOGRAPHER on Bloglovin" href="http://www.bloglovin.com/sv/blog/15594/fashionfucker--photographer/follow">bloglovin