Blogg designande


http://evicon.blogg.se

Då var klockan sju och jag kom nyss på mig själv med att sitta kvar i skolan. Och vad har jag gjort kvar här så länge då kan man ju undra. Jo det är såhär att jag suttit och pillat lite på en bloggdesign åt bandet (och minna kära vänner) EVICON. Bloggen är inte helt klar, men jag känner att jag arbetat allt för länge på den redan. Vart tog mitt liv vägen liksom?
Och seriöst, nu behöver jag ha tillbaka min dator... Har haft inne den på service i över en månad och det försvårar allt skolarbete så sjukt mycket. Så ge mig adressen till de där slöfockarna som servrar (?) datorera så ska jag plocka fram min svarta läderpiska och ge dem en omgång.

// Daniel



Photo Shoot

Igår hade jag en liten fotosession med Frida, sjukt kul var det och blev en hel del lyckade bilder (finns fler än dessa men de andra passar inte ihop med de här). Den första jag har lagt upp här är min absoluta favorit bild. Vilken är din?



© Daniel Johansson



© Daniel Johansson



© Daniel Johansson



© Daniel Johansson



© Daniel Johansson




// Daniel




Duktighet

Jag har en blåsa på tungan och jag fryser om mina fingrar. Jag tycker att ni ska tycka synd om mig.

Idag har jag bara gjort lite smått duktiga saker, diskat, varit i skolan och fixat behövliga saker och bloggat i skol-bloggen. Inget direkt kul men kvällen är inte slut än så det ska vi väll fixa. Ska skutta hemåt nu för att sedan dra med Frida ner på Sunne och handla lite. Blir väll en bra film och lite extra god mat om jag får gissa.
Denna dagen har även varit präglad av denna underbara mannen. 


Glöm nu inte heller Earth Hour!
För er som inte vet vad det är, ha bara alla lampor släckta 20.30 - 21.30 sedan så googlar ni det för att få reda på varför.

// Daniel



Projekt-uppstart och dikt

Igår var det projekt-uppstart för vårat projekt "Konst utställning", så just nu sitter jag och klurar lite på idéer och försöker skriva ner lite sammantattande saker om hur jag vill att bliden ska se ut. Det är inte det lättaste kan jag säga er. Men nu ska jag inte sitta här och skriva om ointressanta saker vi gör i skolan. Tycker du mot all förmodan det är intressant så kan du ju jättegärna följa min skol-blogg på http://danielgjohansson.blogg.se.
Där kommer jag skriva varje dag om vad jag ska och vad jag har gjort. Hur det går och vad som går bra, respektive dåligt. Tycker i alla fall den är värd att kika på! 

-----------------

Tänkte även lägga ut en dikt som jag skrev på svenskan igår. Vi fick uppgiften att skriva en dikt där någonting upprepades flera gånger.



Nutiden
av Daniel Johansson

Idag är dagen då man gör det man inte brukar
Ta fienden i handen och älska
Idag är dagen då modet är större än rädslan
Hoppa med blicken åt andra hållet

Idag är dagen för förändring
Öppna upp dig och lev


Strunta i framtiden och strunta i baktiden
För idag är dagen då det händer


Idag är dagen då alla finns med dig
Skapa minnen och flyg

Idag är dagen då det kanske tar slut

Sträva efter drömmen

Idag är dagen då du dödar det som äter upp dig
Det finns inget att ångra


Strunta i framtiden och strunta i baktiden
För idag är dagen då det händer




Vad tycker ni? Och vad handlar dikten om enligt dig?
Inga svar är dumma, alla hjälper mig att utvecklas.


// Daniel



Festival-nojja






Då var man anmäld som funktionär till arvika-festivalen
och jag längtar sjukt mycket. Har gått runt ett tag nu och funderat på vilken festival jag ska till, jag hade att välja på Arvika eller Peace and Love. Tillslut så valde jag Peace and Love. För där är det sjukt många mer band jag vill se, Håkan, August burns red, Laakso, Lykke Li, Miss Li, Parken, Slagsmålsklubben, The Sounds, Volbeat, The Kooks, Sugarplum Fairy, Peter Doherty, Kleerup och kanske Satyricon och Thåström barra för att. Dock är det ju itne så många som jag känner som ska dit, om ens någon. Men man lär ju känna nytt folk.
På Arvika är det bara The Sounds, Depeche Mode, Korn och Parken jag vill se i stort sett. Och det är ju inte någon av dem som jag gillar sjukt mycket och som jag verkligen vill se. Men vill dit för stämningen och allt underbart folk. Så då kom jag på den underbart smarta lösningen att vara funkis. Då träffar man ju folk, och får uppleva stämningen gratis!

Någon mer som ska på någon festival i sommar? Isåfall vilken?
Nu blir det idrott för min del.


// Daniel



In the land of woman



Igår kväll tog jag chansen att ägna mig lite åt mig själv och ha det lite mysigt. Det slutade med att jag låg i min soffa och kollade på In the land of woman. Det var en riktigt stark och bra film.
Den handlar om en kille som blir dumpad av en tjej som han älskar. Då beslutar han sig för att han måste bort, bort från vardagen. Han måste göra något annorlunda. Det slutar med att han åker hem till sin mormor vilket ger honom tid att tänka. Dock blir det inte riktigt som han tänkt sig då en ny familj kommer in i hans liv.

Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör filmen så bra. Men den är så verklighetstrogen på något sätt. Och eftersom att den handlar ganska mycket om livet, och lite om meningen med det, så tor jag det är lättare att fastna i den. 


// Daniel



Foto

Här kommer en liten bild och en text som jag har suttit och pillat lite med, vad tycks?
(klicka för större bild)


© Daniel Johansson


Once upon a time a teddy bear told me, you will be alright...


The world just moves along with the speed of light but I'm just standing here watching. I can't move, I'm stuck. Since you came through my door and did what you had to do I'd been stuck and buried under it.
Now I'm lying here and it's hard to breath. I try to crawl but it ain't helping. My lungs get filled by words, words I can't understand.

Everything I ask for is someone putting the words in the right order so I can read the sentence of my life.


// Daniel



Musiksmak?


Idag hade jag tänkt mig att jag skulle blogga av mig riktigt mycket. Men som ni ser så blev det inte så. Istället har jag bara legat och slappat hela dagen. Jag har seriöst verkligen inte gjort någonting. Jag har legat och grejat med bilder, snackat med folk på msn och lagt upp bilder på bilddagboken.
Just nu ligger jag och lyssnar på lite Lykke Li och Slipknot medan jag väntar på att klockan ska bli lite mer så jag kan ringa Andréas. Och som ni hör så har jag ju ganska blandad musiksmak. Jag anser inte direkt att jag följer någon slags genre när det gäller musik, det kan lätt bli lite enformigt då.
Jag vet inte riktigt vad jag går på eller vad som spelar roll. Men det är väll magkänslan och vad som fastnar i huvudet.

Vad är det som avgör om en låt är bra för er?

"Världen är full med människor. Det gäller bara att se de underbara i dem, i vissa är det svårare, i andra lättare. Men alla är underbara på sitt egna lilla sätt. Tack för att ni alla förgyller varje dag mitt liv!"

// Daniel



Föredrag, kinamat och en glömd mobil!

Då har man ätit bananasplitt för första gången i sitt liv då. Förvånansvärt gott var det faktiskt!

Dagen började bra med en liten sovmorgon till 08.45. Dock så fick jag ändå stress-duscha för att hinna i tid till föreläsningen med Bob Hansson som vi skulle på. Han var en riktig skön och konstnärlig liten filur som jag rekomenderar att lyssna på.
När föredraget sedan var slut (runt halv tolv) så drog jag, Evelina och Malin tillbaka till skolan en snabbis (dels för att jag skulle hämta min plattång men också för att de var tvugna att göra några ärenden). Segan tog jag följe med Lina hem till brårud där jag kastade mig i soffan och slappade lite för länge. Det är nog min sämsta egenskap, att jag är en sjukt stor tidsoptimist. Men det ska jag dock försöka ändra på. Så efter lite tv-tittande och Super Mario 64 spelande var jag tvungen att flyga runt i lägenheten som en orkan och halvspringa ner till tågen för att inte missa det. Men som tur så han jag med det, dock med lite fukt på kroppen, usch och fy för det.

Sedan efter en smårolig tågfärd
med Angelica, Evelina och Malin så var jag äntligen framme i karlstad. Eftersom att jag och Linete hade bestämmt för att ses så mötte jag upp henne på Åhlens och sedan så gick vi till busstationen för att vänta in Jonas och våran buss.
Tyvärr så kom inte Jonas för att han hade för mycket disk att ta hand om på hans extrajobb på freden. Men bussen svek oss inte, den var lika dyr som alltid. Det är ett ju rena rånet att ta sig någonstans!

Men, men efter en pratglad stund så var vi äntligen framme i den "underbara" staden säffle. Vi gick raka bvägen hem till säffle för att hänga av oss lite saker, fast det slutade med att vi blev kvar där ett litet tag.
Runt halv sju tiden så började vi känna att magarna behövde lite mat och vi begav oss iväg mot kinaresturangen. Det var sjukt skönt att för en gång skull bara sätta sig ner och få maten serverad och disken diskad. Var faktiskt ett tag sedan jag åt ute nu.
Jag vet inte riktigt vad det var jag åt men någon blandning med kyckling, biff och räkor var det i alla fall, och det gick lätt ner i magen utan problem.
Sedan så fick jag en liten impuls. Jag beställde en bananasplitt! Det är något jag aldrig i hela mitt liv ätit eftersom att jag inte tycker om banan. Men det ångrar jag verkligen inte att jag beställde, det var faktiskt riktigt gott.

Dock har ju alla positiva dagar något negativt i sig. Och varför skulle denna dagen vara ett undantag? Det är nämligen så att jag har tappatbort min mobil. Eller jag tror rättare sagt att jag har glömt den på bussen. Men Linete är så underbar så hon ska kolla om de har tagit till vara på mobilen på stationen.

Riktigt trevligt hade jag det i alla fall. Hela dagen från början till slut blev toppen (bortsett från mobilförlusten).
Synd att jag inte har några bilder från kvällen än, men det kanske förhoppningsvis kommer en update med bilder.

// Daniel



Vårsolen

Idag blir det, liksom ett antal andra dagar denna veckan, till att njuta av den underbara vårsolen med lite vattenpipa, musik och underbara folk. Sedan ska jag väll tvinga mig själv till gymmet en sväng för att försöka köra ett rellativt hårt pass.
Det är sjukt skönt att våren äntligen har kommit ändå hit upp i landet också. All snö på min altan har nu smält bort och det gör mig riktig lycklig faktiskt. Nu väntar jag bara på att det ska bli ännu varmare.

Detta är bilder från i tisdags då jag, Frida, Evelina, Malin och Totte avnjöt solen och värmen på min altan.









// Daniel



Blogg #2

Då har man startat en ny blogg då. Eller ny och ny... En till rättare sagt. Fast det är dock en blogg som vi använder i skolan. Så kommer bara skriva om porjekt som vi har gjort osv. Det lilla unika med den bloggen är att den är helt på engelska. Det är faktiskt en riktig utmaning att bara skriva på engelska, men det är ju nyttigt, man lär sig ju samtidigt liksom.

danielgjohansson.blogg.se


Sedan har jag funderat över en sak. Jag har fixat en bloggdesign till den bloggen som jag gillar sjukt mycket. Egentligen så ska vi göra bloggdesignen nu på webbprogrameringen. Men eftersom att jag är lite utseendefixerad så klarade jag inte av att den såg ut som hej-kom-och-hjälp-mig, så slängde ihop en ganska snygg bloggdesign. Så undrar om jag ska ha den på denna bloggen också, vad tycker ni? Den är inte helt klar dock.

// Daniel



O-aktiv

Tyvärr så har jag inte varit så värst aktiv här på bloggen och det ber jag om ursäkt för. Men jag har inte fått tillbaka min dator än och så har jag ganska mycket att göra i skolan så blir lite för mycket att göra om jag ska blogga också. Men jag kommer definitivt inte sluta helt, blir väll bara en period där jag inte uppdaterar så mycket helt enkelt. Men fortsätt håll utkik, jag kommer komma tillbaka, haha!

Nu sitter jag i skolan och fixar och trixar med lite musik. Det blir fest ikväll och förfesten ska vara hemma hos mig. Så då behöver man ju lite musik för att höja stämningen. Det är väll inte någn direkt speciell musik som står på spelningslistan. Förutom våran "måste-vara-med-på-alla-fester-låt"  Dead or Alive med You spin me right round.

Förut var även Frida och Evelina här och skakade av sig lite överskotts energi, vilket ni kan se på videon här under. Det är mest jag och Evelina som håller på. Men om ni kollar extra noga så ser ni Frida sita och dansa i bakgrunden, haha. Titta och njut!



// Daniel



Rump värk


Idag blir det till att tvätta, städa, diska och sådana roliga saker. Jag ska även försöka att pallra mig iväg till gymmet för en försiktig träning. Har sjukt ont i rumpan efter förra träningspasset då jag gjorde några (kommer inte ihåg vad de heter) speciella hopp som tydligen skulle träna rumpan, och det gjorde det minst sagt!

// Daniel





Frächare kamera



Nu har jag varit utan kamera ett ganska bra tag, vilket har varit ganska deprimerande om man får kalla det de. Den var lite konstig så vi var tvungna att lämna in den så de skulle laga den åt mig. Nu var det väll cirka 2-3 veckor sedan vi lämnade in den och igår så ringde mamma och pratade med dem för att de inte hade hört nått ifrån de som skulle laga kameran.
Men så klumpiga som de är så hade de såklart slarvart bort kamerahuset i en transport till ungern eller något liknande. Inte för att det gör mig nått för nu ska jag få ett helt sprillans nytt kamerahus. Det ska bli sjukt härligt för den andra var ändå så sliten. Igentligen så skulle jag vilja ha en annan kamera men bara jag har en kamera så är jag glad. Är sjukt sugen på en fotosession så det var välldigt passande. Dock har jag inte fått den än men den kommer väll snart.

// Daniel



Karlstad tripp

Igår var jag, Totte, Mariah och Denice i Karlstad. Där träffade vi Jonas, Emelie och Kristina som vi var lite sociala med ett tag, bland annat så fikade vi.

Är lite stressad och orkar inte skriva nått om det så lägger upp lite roliga bilder därifrån istället.



Denice Donborn


Mariah Frykstedt


Mariah Frykstedt


Mariah Frykstedt


Jonas Lundquist


Jonas Lundquist


Jonas Lundquist


Emelie Olsson


Totte Görden & Jag



Sjukt kul hade vi och jag vill passa på att tacka allihopa för en underbar dag.

Det måstes göras om!


// Daniel



Konst

Som en inledning på vårt nya projekt, där vi ska göra en konstutställning, så har vi börjat prata om konst och vad som är konst. Detta är en reflektion som jag har skrivit angående vad jag tycker är konst. Läs och kritisera!



För mig är konst någonting som på vilket sätt som helst, berör folk. Jag tycker konst ska visas i alla möjliga former så att det ska stimulera alla våra sinnen. Det kan vara som skulpturer, foton, målningar, musik, ja vad som helst bara det ger en känsla och ett intryck.

Konst är ett bra medel att använda när man vill få fram en känsla eftersom att känslor är oerhört svåra att beskriva med ord och kan vara mycket lättare att beskriva med hjälp av färg, form, ljud och lukt.




Detta är en bild som berör mig väldigt mycket. I mina ögon symboliserar bilden kärlek, minnen och saknad. Mannen kommer alltid att finnas i damens hjärta och det känns som att det är hennes livskraft på något sätt, alltså kärleken till mannen. Jag får ändå en känsla av att damen är ganska sorgsen av sig, så jag tror att mannen är död.


Bilden får mig även att tänka, evig kärlek finns det?




Den här bilden är en bild som dock inte berör mig det minsta. Visst den var vacker och så men för mig är den inte något speciellt förutom bara en vanlig tavla.

Det tror jag kan ha att göra med att det bara är ett motiv av en blomma. För konstnären kanske det betydde något, men jag tror inte direkt att den berör så många personer förutom att man tycker att den är vacker.


Visst, det är väll bra om tavlorna, eller vad det nu är, är fina och vackra osv. Men jag tycker ändå inte utseendet inte har så stor betydelse när det gäller konst. Det kan se ut hur det vill i princip, bara det förmedlar något.
För det är ju det som man, i alla fall jag, vill med konst. Att förmedla något till åskådaren, och få den att känna något.




// Daniel




T-shirts

Någon mer än jag som älskar t-shirtar? Stora ska de va också, sjukt stora, det är hur härligt som hellst. Visst tighta t-shirtar är också snyggt men stora är nog min favorit. Stor uringning, färglatt och ett crazy tryck ska det vara också!

T-shirt store är den ultimata webbshoppen för oss t-shirtälskare. Var inne där och hittade några snygga t-shirtar. Här har ni ett smakprov!








Någon som föll dig i smaken?
Nu blir det idrott för min del, ska bli skönt!



// Daniel







Nytt projekt

Då har vi fått ett nytt projekt i skolan då. Och detta projektet är jag sjukt pepp på! Det är att vi ska göra en konstutställning med foto, ljud, rörlig bild eller text som ska skilldra mod och rädsla.

ÄNTLIGEN!
Jag älskar att hålla på med konst, och särskillt i fotografisk form. Så detta projektet har jag väntat på hur länge som hellst, ska bli hur kul och intressant att få jobba med konst. Att förmedla en känsla igenom en bild är inte en barnlek.


© Elisabeth Olsson Wallin


Sedan så vill jag passa på att tipsa om en sjukt duktig konstnär, Elisabeth Olsson Wallin. Hon är helt grym när det gäller att fånga känslor och skilldra situationer ur samhället. Så jag tycker du verkligen ska ta dig tid att klicka dig in på hennes hemsida och kolla på hennes konst!

// Daniel



Fyllesvin och sötnosar

I lördags så var det dags för party då! Klockan 10.30 så bar det av från säffle. Jag hade dragit med mig två av mina underbara vänner från säffle (Marie och Linete) och jag såg fram imot kvällen hur mycket som helst.

När vi väl var framme i Karlstad efter en och en halv timmes bussfärd igenom de värmländska skogarna så traskade vi iväg mot BikBok där Linete skulle köpa ett par byxor. Tyvärr så hade de dem inte där, hon hade sett dem i Göteborg när hon var där och det är ju inte direkt samma utbud i Karlstad som de har där.
I alla fall så hade jag även bestämmt att jag skulle träffa Jonas och att han skulle följa med upp till Sunne. Så när vi hade gått i affärer ett litet tag satte jag och Marie oss inne på mitticity och väntade på Jonas medan Linete kollade runt. Det dröjde inte så länge innan Jonas kom och shit vilken chock jag fick. Jag hade inte förväntat mig något speciellt av honom om man ska säga så, jag visste bara att han var sjukt snäll. Men alltså människan var så himla söt och snygg, det hade jag inte förväntat mig direkt, hehe. Men det gjorde ju inte kvällen direkt sämre.

Vi bestämde oss att snabbt, innan tåget till Sunne skulle gå, ta en fika. Det blev att vi hoppade in på Café Royal och i princip fick slänga i oss maten vilket var ganska synd eftersom det är så mysigt att fika. Och när man fikar så ska man ju sitta länge. Men, men det funkade.
Tågresan var väll inte så speciell förutom att Marie berättade för Jonas om hela högstadiet i princip, haha. Det var ganska kul faktiskt, för man kom och tänka på så många bra (och dåliga) minnen.

Framme i Sunne blev det till att traska iväg till ICA där vi "lånade" en kundvagn att köra sakerna i och handlade lite att mätta våra små magar med senare. Kundvagnen var till sjukt stor hjälp då jag hade med ett antal väskor att släpa runt på. Dock var det ganska jobbigt att dra den eftersom att det inte var riktigt plogat, så när vi skulle gå över järnvägen så råkade jag välta framlänges med vagnen, haha. Jag är faktistk otroligt klumpig, men har börjat väjt mig vid det. Att skämma ut mig brukar vara en del i min vardag, hehe.

När vi kom hem så försökte vi kolla på lite film, vilket inte gick så jättebra eftersom att vi inte kunde enas om en film. Så det blev att vi började dricka lite drinkar och så. Sedan så dröjde det inte länge innan linete blev aspackad (måste tillägga att det var runt klockan 6, haha). Hon var såpass full att hon inte ens kunde äta själv, haha. Det var dock ganska sött för Jonas fick mata henne. Det kan ni se en snutt av här:



När Linete väl hade däckat så började det komma lite annat najs Sunne-folk. Vid en sisådär 9 så började Linete vakna till och det var ungefär då själva festen ägde rum, så det var ganska bra timeat av henne. Kvällen var faktiskt riktigt lyckat måste jag säga, tills Marie började tjata om all och ingenting. Det var när vi skulle gå och lägga oss, jag, Jonas och Marie låg i sängen medan Linete la sig i soffan. Då började Marie prata non stop i ca 4a timmar, haha. Men jag hade iaf sjukt mysigt, så det gjorde inte så mycket och så var det ganska kul att lyssna på henne.

Sen på söndagen så åkte folket hem, sjukt tråkigt men, men.
Nu orkar jag inte skriva något mer, behöver tvinga iväg mig själv till gymmet med Ilona nu, var sjukt länge sedan nu. Är även i sjukt stort behöv av "lycklighets-hormoner" nu, vilket träningen brukar ge mig.

// Daniel

a title="FASHIONFUCKER & PHOTOGRAPHER on Bloglovin" href="http://www.bloglovin.com/sv/blog/15594/fashionfucker--photographer/follow">bloglovin