omDigitalkameror.se


Omdigitalkameror.se är en sida som är riktigt ny och som startades av en kille (Stefan Nilsson) som har som mål med sidan att, som han själv skriver:
”lära ut allt jag kan och göra det möjligt för dig som läsare att själv få kunskapen som krävs för att fånga dina känslor på bild”.

Trotts att sidan bara har varit uppe i ca en månad nu så har den tagit ett stort kliv framåt. Omdigitalkameror.se har, med sina (just nu) 149 prenumeranter på bloglovin.com, blivit en relativt stor sida.

Jag tycker att konceptet på sidan är väldigt bra och jag tror att site:en, med lite pouching och hjälp utifrån, kan bli riktigt stor.
Det är precis en sådan här sida som alla som är nya inom fotovärlden behöver. Fotovärlden är enorm och det kan vara riktigt svårt, även för den mest erfarna fotografen, att hänga med bland alla kameror, bländare, ISO-värden, objektiv och massa annat.
Så en sådan här sida där man kan läsa om vad fördelarna och nackdelarna med olika fotoutrustning är, och vad man ska tänka på innan man införskaffar sig en kamera, är riktigt lönsam tror jag.

 

 

Bra saker med sidan:

Att den är någorlunda lättförstådd, även för den mest okunniga.
Den tar upp saker som hjälper till om man ska införskaffa sig kamera.
Att det inte bara infattar systemkameror utan även kompakt kameror.
Fotoskolan tycker jag är en kul och bra sak som de nyligen ifört på sidan (visst den innehåller inte så värst mycket, men man får ju ha överseende på att det inte var så längesen de införde den).


Idéer till sidan & saker att förbättra:


Jag tycker personligen att sidan kan vara lite rörig ibland och vara svår att hitta rätt på. Det känns som att det kanske skulle behövas någon form av kategori-flik.
Kategorin med kameramärkena på framsidan tycker jag är bra, men lite väl ”hast-placerad” känns inte som att den hör hemma där.

----------------------------------------------

Tycker även att det inte ska vara blandat svenska och engelska som det är på vissa ställen, t.ex.:


Det ser lite konstigt ut när det står ”Headline” och ”views” när resten av sidan är på svenska.

----------------------------------------------

Sedan behövs det läggas ner lite extra arbete på att förklara vissa saker/ord. Kanske att införa en ordlista inte vore helt fel, fotovärlden innehåller ju faktiskt ganska svåra ord om man inte är van.
Ett exempel där jag tycker det skulle behövas lite mer förklaring är i ett inlägg om den nya Nikon D3x som nyligen har släppts. Där skrivs det bl.a. såhär:

Inte ens jag, som har varit med i fotovärlden i alla fall ett litet tag, fattar allt. Visst det är väll bra att det står på engelska eftersom att det är ett internationellt språk. Men då behövs det även en förklaring till allt som står där.

----------------------------------------------

En annan sak jag är lite fundersam över
är ”Kommentatorerna” på sidan. Vad är det för något? Hittade ingen fakta om vad det är någonstans på sidan. Jag förstår inte vad de har för funktion och om de verkligen behöver vara just på den platsen och ta upp plats.

----------------------------------------------

En användbar sak skulle vara
att, när man bläddrar i arkivet, kunna hoppa längst bak för att bläddra framåt eller kanske numrerade sidor.


T.ex så som google har.

----------------------------------------------

Tycker inte att när man ska
läsa om kamerorna på sidan så blir man länkad till andra sidor. Ska ni ha fakta om kameror så ska det stå på samma sida. Det underlättar väldigt mycket för besökarna. Sedan så kan man ju hänvisa till dessa sidor i andra hand om man tycker att de är bra och användbara.
Tycker också att du ska ta med Sony som ett kameramärke. Det är ju ändå Nikon, Canon och Sony som är störst.

----------------------------------------------

”Mail: kontakt(a)ducedo.com”
borde stå med @ istället för (a) så att man lätt bara kan kopiera det som står och sedan klistra in det om man ska maila till dem. 

 


Recensionen, eller vad nu väljer att kalla den, finns att laddas ner här.

 

// Daniel



Comments

vad annorlunda det kändes att se en seriös sida av danne-ponkisen, men kul ändå <:

2008-12-26 @ 22:53:22

Write something here:


Name:


E-mail: (Will not be published)


URL:


Comment:

Remember me?
bloglovin