Konsums sanna sida

Jag han inte lägga upp nån bild på baguetten igår som jag lovade eftersom att Fanny kom och hälsade på. Vilket var riktigt trevligt. Vi hade bland annat vattenkrig, alltså det är bland det roligaste man kan göra, hehe. Det var längesen jag skrattat så mycket. Och så är det ju riktigt mysigt att springa runt på taket helt blöt och skjuta vatten på varrandra.
Men här kommer det i alla fall en bild på alla saker som jag kom hem med från konsum igår. En Baguett Skagen, två munkar med choklad och strössel, ett paket tryffeldröm, två mini vattenpistoler och en gullig liten boll från Max som Florijan hittade en gång.




Igår var jag ju som sagt på Konsum för att hämta en macka som Florre hade lagt undan. Men när jag kom dit så stannade jag lite längre och hjälpte till. Jag fick vara med och kolla efter varor som skulle gå ut i datum nästa dag eller om två dagar. Och det var nästan chockande, de slängde det bara!
Jag fattar inte, skicka bort det till fattiga eller till andra behövande istället. T.ex så slänge vi massa, massa bröd. Det var väll säkert 20-30 påsar kanske. Varför inte skicka det till de som behöver de istället för att bara slänga! Visst om det är nått bröd eller liknande som är mögligt så kan man ju slänga det, men de blir ju inte kasst  presis på utgångsdatumet. Tänk vad många en limpa bröd hade räckt till. Plus att det är ganska många mataffärer i landet liksom. Med dagens färd medel får man ju ut brödet till behövande på en dag.

Man borde starta något företag som samlar ihop allt der som affärerna ändå ska slänga och sorterar det efter användbart och inte-användbart. Och sen skickar iväg det användbara till fattiga länder och andra behövande. Ibland är det verkligen saker i världen man inte fårstår sig på!


// Daniel

Comments

Åh, det var en bra idé du hade där Daniel :)
Nästan så man blir sugen på att göra de, starta ett sånt företag ;) haha! För du får det att låta så enkelt.

2008-07-23 @ 19:32:06

Write something here:


Name:


E-mail: (Will not be published)


URL:


Comment:

Remember me?
bloglovin