Lightversion av en båtsemester

Ja, som sagt så var vi ute med båten idag, jag, mamma, pappa och syrran. Det var det härligaste på länge.

Ungefär klockan 11 så bar det av till hamnen med en fullastad bil. När vi kom fran fick jag ansvaret för nycklarna, yippie! Så ajg gick och låste upp, satte på strömmen, ekolodet och GPS:en. När vi hade lastat i allting i båten så fick jag starta båten.

Vilket går till såhär:
1. Kolla så att strömmen är på.
2. Kör ner motorn.
3. Sätt i nyckeln.
4. Dra upp choken i bott och håll kvar den där.
5. Vrid på nyckeln.
6. När motorn har startat släpper man sakta på choken.
KLART!


Sen bar det iväg i full fräs! Eller ja, inte gasen i bott för pappa ville inte att jag skulle köra för fort för det tog för mycket på bensin. Haha, men det tog itne så lång tid tills vi var framme. Så efter en perfekt körd åktur fick jag äntligen belöning! SOLA!! Jag la ut filten på berget och la mig till rätta. Men så rastlös som jag är så orkade jag inte ligga där länge för än jag bara var tvungen att gå upp och göra nått. Så jag beslutade mig för att hoppa i vattnet.
Det var kanske inte det varmaste jag varit med om men det funkade. Var inte så jätte mycket i själva vattnet ändå, låg mest på en luftmadrass och solade.

På tal om det så tror jag att det nog blir hudcancer för min del. Solade solarium förut ett antal veckor i vintras/våras, och nu solar jag utan solkräm. Men alltså det känns som att jag inte blir brun med solkräm.

Sen efter ett tag så kom även pappa i vattnet men han var inte i så värst länge kan jag säga, haha. Men jag gick upp samtidigt som han, för jag kom på att jag ville knäppa lite kort. Efter jag var färdig med det så la jag mig och solade lite på berget. Men strax efter det så skulle vi äta. Var gott med lite met i magen, och det gjorde ju inte det hela sämre att maten var riktigt god. Det var typ snapsröra eller vad mamma kallade det. Det var i alla fall färskpotatis blandat med löksill, mattjesill, ägg, rödlök, cramé fraiche och gräddfil!

Efter det så blev det lite mer solning och bad. Och efter en stund pekar Elin bort mot en vassrugg och säger att det är en familj där. Och jag trodde först att hon mena människor så ajg ville inte vända mig om och kolla på en gång. Men när ajg väl vände mig om så var det inte människor hon menade, utan en ankfamilj.

Eftersom att jag inte hade nått bättre för mig så beslutade jag mig för att jag skulle försöka ta lite kort på dem. Så jag traskade iväg mot dem. Men såklart så simmade de iväg när jag kom. Men jag struntade i dem och gick runt lite och kollade på ön.
Sen när jag kom tillbaka så var ankorna tillbaka. Så jag tänkte att ajg skulle försöka få lite bättre bilder på dem. Och denna gången gick det lite bättre. Ankorna hade gått upp en bit på land så jag smög mig fram mot dem. Det gick riktigt bra. Kom nära dem och kunde knäppa några kort, dock inget som blev så värst bra. Men skam den som ger sig. Jag gick och gömde mig i skogen en stund och till slut kom de upp på land igen och jag tog kameran och smög mot dem. Jag kom ungefär lika nära som första gången innan de simmade ut igen. Men då märker ajg att det är en liten ankunge kvar.
Den var så himlans gullig så det var inte klokt! Den bara gick där och åt lite gräs för sig själv och märkte inte när jag kom fram. Det var väll ungefär en halvmeter i mellan oss innan han såg mig och vände tvärt om och skrev och viftade med sina oproportionellt små vingar. Jag höll på att dö av sötattack, haha.

Sedan gick jag tillbaka och badade lite med syrran innan vi skulle åka. Det var fortfarande jag som var kapten så jag fick styra igen. Denna turen blev en utmaning kan jag säga. För vi skulle åka runt bärön och fiska. Ena sidan gick riktigt bra, men det märktes av lite att det hade börjat blåsa lite. Men den sidan låg i lä så när vi rundade udden så gick det riktigt höga vågor faktiskt. Kan gissa på en 60cm kanske, vissa var nog uppåt meter hållet. Det var nema problema med det eftersom att det var motvid. Det var faktiskt riktigt kul för man var tvungen att koncentrera sig på vad man gjorde och så. Värre var det dock sen när vi skulle hem för då hade vi med vind och då var det riktigt läskigt att köra. För ibland så kunde båten släppa totalt och sen bara drog det iväg.

Sedan måste jag ju utse dagens klump!

Pappa - För att fiskelinan fastnade i propellern när han skulle veva upp. Det var väll inte så jätte konstigt eftersom att han satt ner och vevade upp. Det var ganska läskigt faktiskt, eftersom att vi var ute på sjön där det blåste ganska rejält. Men, men, vi hade tur i alla fall för det var bara att dra loss, för det hade inte trasslat in sig så mycket.




Tack familjen för en underbar dag!

// Daniel

Comments

Fin blogg! Du jobbar ju på riktigt bra! Har faktiskt börjat kolla här ofta. Kolla även in min blogg, en mode/livs blogg som drivs och ägs av mig som är av det manliga könet! Http://WiktorMode.blogg.se

Ha en underbar dag hörru du!

2008-06-09 @ 16:45:23

Hej!
Tack för den fina kommentaren!
Haha. Det verkar som att den där Mr. André skriver likadant till alla bloggare.. Men.. Aja.. Din blogg verkar i alla fall läsvärd! :)

KRAM!

2008-06-09 @ 22:27:52

Write something here:


Name:


E-mail: (Will not be published)


URL:


Comment:

Remember me?
bloglovin