Ge mig sommaren!

Idag var det en helt okej dag, det var ganska kul och så gick den extremt fort!

Solen sken men trotts det så var det svin kallt. Jag längtar verkligen till sommaren. Bad, sol och värme! Att bara kunna sitta ute på gräsmattan och äta en glass eller varför inte grilla lite och ha mysigt på altan när solen sänker sig.
Det enda som är dåligt med sommaren är att jag bor så långt bort från mina kompisar, ca 3 mil till den närmaste. Det är verkligen inte kul, man får ju vara själv hela sommaren i princip. Men jag tror jag ändå ska försöka på något sätt att tillbringa sommaren mer med kompisar än vanligt. För annars blir sommaren så tråkig plus att allt är mycket roligare att göra på sommaren.
Men även om jag inte kommer va så mycket med kompisar så ska jag i alla fall va med min älskling hela sommaren!

Tänk dig en dag, du och dina kompisar träffas i stan runt tiotiden. Ni bara går runt där i kortbyxor och t-shirt någon kanske till och med är barfota och känner den uppvärmda asfalten under fötterna. Kanske köper ni en glass var och går iväg till en liten gräsplätt som ligger i skuggan av en stor och grön ek. Eftersom att det inte går att sitta i solen för där är det alldeles för varmt. Ni sitter där och pratar om allt och känner gräset killa under fötterna och den kalla glassen kyla ner munnar. Det är ingen som direkt orkar göra nått speciellt, utan alla bara ligger där och gör ingenting, bara pratar. Ja ni pratar om allting, det är ingen som egentligen vet vart de får alla samtalsämnena ifrån, dom bara "ploppar" upp i huvudena på er.
Sedan runt fyra tiden så tar ni bussen till ditt sommarställe som ligger ute på landet. Ni beslutar er för att ta ett dopp i sjön som ligger tjugo meter ifrån stugan. Eftersom att vattnet är tjugofem grader varmt så är det ingen som fegar när de ska i utan alla bara kastar sig i vattnet. Efter ett tag när ni badat tills ni är som russin allihopa så går ni upp och lägger er på bryggan för att torka. Någon springer upp till huset och hämtar en flaska champagne och några glas. Ni utbringar en skål för sommaren och den lyckliga dagen sedan tar ni era kläder och traskar upp till huset. Där plockar ni fram några färdig marinerade fläskfiléer och slänger på grillen. Till det så gör ni en potatissallad som blir väldigt lyckad. Sedan sitter ni på altanen och njuter av maten och den fina sol som sakta sjunker ner över trädtopparna på andra sidan sjön. Och det är ingen som har den minsta tanke på skola, arbete eller när ni ska gå upp dagen där på.

Nå, är inte det en riktig sommar!?




Skolan idag:
Idag hade vi ju temadag (tema: förintelsen). Så en man, "Jost", kom och pratade lite och visade hemska bilder. Det han berättade om sin tid i Auswitch va inte det mest skrattretande kan jag ju säga. Allting var jätte hemskt, man kan nästan inte förstå att det har hänt och hur det egentligen var där.

Ännu mer kan jag inte förstå de människor som påstår att detta aldrig har inträffat. Hur kan man bara säga det? Hitler dödade miljontals av folk, för att de inte var som han tyckte de skulle vara. Det tycker jag är helt omänskligt och grymt.

Sedan efter det så hade vi inläsning, så jag började läsa igenom papperna som jag har skrivit ut om klimatförändringen och strök över det viktiga.

Men en konstig sak är att vi ska lämna in arbetet imorgon, så han får se hur långt vi har kommit och så att vi har börjat. För dels så tycker jag det är eget ansvar, och man får ju ändå bara skylla sig själv om man inte jobbar med det på de tillfällen man får. Det är ju den personen som gör det som får lida av biverkningarna, inte läraren. Men visst det var väll kanske ett sätt att pusha på oss så vi inte gör allt dagen före. Så det var väll egentligen lite snällt. Men tycker det är lite knepigt ändå.

Sist men inte verkligen inte minst var det filmdags. Vi kollade på en film som heter Schindler's List den var 3 timmar lång. Den var ganska bra men tre timmar var bara för mycket! (Den lilla flickan med röd klänning var ju sötast i alla fall! Ni som sett filmen, såg ni henne?)

Sedan var dagen slut, det kändes jätte konstigt att dagen gick så snabbt! Men så borde varje dag vara!
Men när vi stod och väntade på bussen (som kommer en halv timme efter de andra) så höll jag på att frysa ihjäl för de va så kallt!

Simma lugnt!

//Daniel



Comments

Jag grina för fan hela filmen rakt igenom ju^^ längden spela ingen roll, jag grina typ under hela dessa 3timmar när jag gick i nian ^^
Hoppas sommarn kommer snart:D &när den är över kommer du till sunne och då blir det massa filmfilmfilm :D:D

2008-03-04 @ 19:00:03

Write something here:


Name:


E-mail: (Will not be published)


URL:


Comment:

Remember me?
bloglovin