Berörande och klokt

Satt och klickade runt på lite bloggar förut och halkade in på hos kusin. Där hittade jag en text som berörde mig extremt mycket. Det var den klokaste och mest intressanta text jag någonsin läst.
Texten handlade om att vara ensam. Vill inte säga mer än så, isåfall så kommer jag inte göra texten rättvisa, läs själv och skapa din egen bedömning.


" När det inte finns någon speciell partner i vårt liv kan vi endera känna oss ensamma eller njuta av den frihet som finns i avskildheten. När vi inte finner stöd för den sanning vi känner djupt inom oss,kan vi endera känna oss isolerade och bittra eller fira det faktum att vår vision är stark nog att överleva det mänskliga behovet av att få ett erkännande från familj, vänner eller kollegor. Om du står för en sådan situation just nu, var medveten om hur du väljer att betrakta din "ensamhet" och ta ansvar för det val du gjort.    Den ödmjuka figuren på kortet glöder av ett ljus som kommer inifrån. En av  Gautam Buddhas mest betydelsefulla bidrag till mänsklighetens andliga liv var att inför sina lärljungar insistera:
"Var ditt eget ljus". I sista hand måste var o en av oss utveckla förmågan att ta oss igenom mörkret utan reskamrater, kartor eller vägvisare.

När du är för dej själv är du inte ensam utan helt enkelt för dej själv, och det är en oerhörd skillnad mellan ensamhet och att vara för sej själv. När du är ensam tänker du på nån annan, saknar du någon annan. Ensamhet är ett negativt tillstånd. Du känner att det skulle vara bättre om någon annan var där, din vän, din fru, din mamma, din älskade, din man. Det skulle vara bra om någon annan fanns där, men det finns ingen där. Ensamheten är frånvaro av någon annan.
 Att vara för dej själv är att vara i din egen närvaro. Att vara för sig själv är mycket positivt. Det är en närvaro, en överflödande närvaro.
 Du är så full av närvaro att du kan fylla hela existensen med din närvaro och det finns inte något behov av någon annan."

Florijan, läs texten.
// Daniel

Comments

Kul att du gillade texten! Älskar den tarot leken! Jag går ju hos en tjej i "personlig utveckling" med inslag av andlighet/medialitet. Och där ingår bla tarot kort o psykometri.. såå spännande. Det jag jobbar med nu är att jag går igenom vilka kompisar som höjer mej o vilka som sänker mej. O de som tar min energi o sänker mej börjar jag solla bort. Såg i ett av dina inlägg att du gör ngt liknande! kramen, kusin

2009-01-25 @ 16:44:29

åh vad smart & fint

2009-01-26 @ 08:47:52

Write something here:


Name:


E-mail: (Will not be published)


URL:


Comment:

Remember me?
bloglovin