Bloggkommentatorer - elakast på jorden?


Jag satt och läste ett reportage av Malin Wollin nyss i aftonbladets nyårs-bilaga. Reportaget handlade om bloggning och bloggvärlden och var faktiskt riktigt intressant, för en del av reportaget handlar om världens elakaste släkte... bloggkommentatorerna.

Malin skriver såhär:
"Visst finns det elaka bloggare och jag har nog sårat den ena och den andra. Men hur elak jag än är i bloggen finns det alltid en läsare som kan toppa elakheten i kommenterfältet. Bloggkommentatorer är jordklotets elakaste släkte. Det finns ingen ände på deras uppfinningsrikedommar.
Kommentarfältet bara ligger där så rektangulärt och inbjudande. Som en len oskuld redo att bestigas. Och bestigs det gör det!"

Jag håller med Malin till 100%. Bloggkommentatorernas vrede kommer förr eller senare drabba oss alla, så är det bara. Så fort man har en åsikt om någon eller något så sätter de sin plan i verket.

Nu låter det nästan som att jag inte vill ha kommentarer och som att jag tar åt mig av det de skriver. Så är det dock inte. Jag blir bara så trött på omogna kommentarer som drar in saker som är helt oväsentligt, t.ex som Anna som tycker att jag är en bögjävel. Liksom vad har det med min åsikt om Dollyblond att göra, och är inte det skällsordet ganska pasé? Och om hon nu är tvungen att skriva det så kan hon väll även skriva någon avsändare så jag kan besvara dem någonstans. Problemet är antagligen att de är rädda för att bli konfronterade.
Det är min definition av bloggkommentatorer, alltså folk som är för fega för att stå för sin åsikt och bli konfronterade, det skulle vara kul att höra henne säga bögjävel till mig "in real life".

Alltså när ska ni någon gång få in i ert huvud att jag får ha mina egna åsikter och om ni tycker tvärt om så behöver ni ju bara skriva det utan att vara otrevlig. Ta lärdom av t.ex "Scars" som inte tyckte detsamma som jag men ändå kunde vara trevlig.

// Daniel

Comments

Desto fler läsare, desto fler avundsjuka människor som njuter av att klanka ner på en... typiskt svenskt att misunna andra framgång. Det får liksom inte synas... :)

2009-01-05 @ 17:17:00

Vilka nolifers, verkligen. Typiskt jantelagen, man ska "inte tro att man är något och hålla tyst".

Ha en fortsatt trevlig kväll! :)

2009-01-05 @ 17:28:34

haha men lol fattar du inte att alla har inte en blogg som du har å kan skriva sin bloggadress. nä tror du att alla sitter timmar frammför datorn å bloggar ?! nej, vi har ett liv.

2009-01-05 @ 17:45:43

Jadu, förstår mig inte riktigt på hur de kan skriva sånt skit. Alla har olika åsikter och du har ju rätt att skriva vad du vill i dina inlägg!
Tycker inte du ska bry dig i dedär kommentarerna.
sv: Okej, härligt :) Själv sitter jag och svarar på kommentarer och hör på musik ^^

2009-01-05 @ 20:24:36

Hahaha, jag älskar din blogg! Du känns så nära en riktig person. Fast det är du ju bakom datan! Jag har bara läst dina inlägg idag.. Men va fan jag älskar hur du skriver och dina bilder! :D
Tyvärr har jag ingen blogg.

2009-01-06 @ 00:15:30

Oftast, inte alltid är de elaka kommentarerna "anonyma".

Jag tror du är rätt stark och tar nog inte åt dig, det bör du inte göra. Skit i vad andra tycker:D

2009-01-06 @ 14:51:22

Write something here:


Name:


E-mail: (Will not be published)


URL:


Comment:

Remember me?
bloglovin