Fine Art


Snusk, snusk och åter snusk.
Det är vad många människor tycker om bilder på nakna kroppar. Själv tycker jag det är otroligt vackert. Vi blev väll inte till för att vi skulle gå runt och gömma våra kroppar. Nu kanske jag låter som någon blottare, och det är jag verkligen inte. Jag älskar kläder och mode jätte mycket och skulle aldrig kunna tänka mig att blotta mig, så det är ingen fråga om sådant. Utan det jag menar är att man istället kan göra något väldigt vackert och kreativt av den. Ta till expempel en massa personers händer, man kan fånga hur många känslor som helst i en bild bara igenom att använda händer.

Därför tycker jag även Fine Art (alltså naken-konst) är en väldigt vacker och viktig genre inom konsten. Men som med allt så finns det både bra och dåliga sidor med det.

Enligt mig så ska fineart till 70% vara svartvit. Det svartvita gör det hela mer konstnärligt och vackert tycker jag. Igenom att använda sig av svart vitt så måste man förlita sig på nyanser och kontraster. Då spelar det ingen roll om modellen är helt fläckfri. FineArt tycker jag blir som finast om modellen inte är helt "fläckfri".

Jag har några exempel på FineArt konst som jag gillar och som jag inte gillar.

(Jag kanske ska varna extremt känsliga läsare)



Denna bilden gillar jag ganska mycket faktiskt, trotts att den inte är svartvit. Den innehåller inte så jätte många olika färger och det röda får kvinnan att träda fram lite ur bilden. Men den innehåller istället mycket nyanser och kontraster. Visst den är ju inte helnaken men det blöta tyget omsveper henne tight och visar kvinnokroppen på ett väldigt vackert sätt. Sedan så är bakgrunden ren och enkel så det blir mer fokus på kvinnan.


Denna bilden gillade jag därimot inte! Hon tar inte tillräckligt mycket platts i bilden för att det, ur min synvinkel, skall tolkas som FineArt. Det ser mer ut som en vardaglig bild på en nudist-vindsurfare, haha.


Denna bilden gillade jag inte så mycket heller. Den är lite för groesk för min smak. Men en sak som var bra var att flickan till vänster var med i bilden. Utan henne tror jag bilden skulle se mer porrig ut.
Killen skunne inte haft några byxor på sig heller tycker jag, bilden hade faktiskt vart vackrare om det inte hade vart tyg med i bilden.


Här är ytterligare en bild jag inte alls gillar. Jag förstår inte vad hon gör där i bilden. Det ser mer ut som ett vykort från thailand (alltså om man skulle ha tagit bort tjejen). Det hade kanske funkat om man gått lite närmare henne, så att hon hade kommit i större fokus.


Denna bilden var min absoluta favorit bild av de jag kollade på. Många former, nyanser och kontraster. Först trodde jag att den vänsta personen var en kille... Men sedan när jag kollade närmare så blev jag osäker, det ser ut som den har bröst och målade naglar.
Plastfolien gör bilden mycket mer spännande. Jag tolkar bilden som en bild på ett förhållande, hur begränsat och intimt det är. Sedan måste man akta sig så man inte tänjer ut folien för mycket, för då spricker den.


Bilderna hittade jag här om ni vill kolla mer:
Svartvitt
Färg

--------------------------------
 
Sen ska jag bara tacka "Linda" som kommenterade "Bloggkommentatorer - elakast på jorden?"! Det värmde verkligen.
..och förståss alla ni andra som läser.

--------------------------------

// Daniel

Comments

:) Okej.

haha porr på Dannes blogg^^

2009-01-06 @ 18:07:33

Nej, råporr. Det pirrade till som attan i byxan:-O

Haha usch, nej ja skojade bara.

Gör du för roligheter då?:)

2009-01-06 @ 18:55:03

Hehe, eller hur. Damn:P

Hoppas att hon fortsatte med resten av lägenheten då:P Hehe:D

2009-01-06 @ 20:02:09

ja visst är han det :)

fina bilder btw :D

2009-01-06 @ 20:13:44

Ja, förutom att frysa, tråka och sitta ensam så tittar jag lite på tv^^

Daniel då?:D

2009-01-06 @ 20:16:46

haha :) det är ju naket ffs :D

2009-01-06 @ 20:57:09

Hehe njae det behövs nog inte. Men tack ^^)

Städ dag idag då:)

2009-01-06 @ 21:05:20

Ellerhur!!
Jag fick jävlig prestationsångest och ritade typ sönder mig :S
Det är därför jag sällan ritar numera.
Som det kan gå...

2009-01-06 @ 23:13:25

jag håller med dig om bilderna. fine-art kan vara riktigt vackert, om det görs bra. och visst ska det vara svart/vitt. men färg kan också fungera ibland. är du medlem på fotosidan.se? där finns det också flera fina fine-art bilder.
gillar din blogg daniel, keep up the good work :)
// Ida

2009-01-06 @ 23:43:21

Bilderna är ju i alla fall väldigt provokativa! :D

2009-01-07 @ 19:33:41

Write something here:


Name:


E-mail: (Will not be published)


URL:


Comment:

Remember me?
bloglovin