Gayvärlden = religös sekt?

Alltså herre gud. Ja det kan man minst säga. Har precis haft en konversation angående mina så kallade fördommar om bögvärlden.


Själva samtalet inleddes såhär:


Han: ALLTSÅ JAG SKULLE BEHÖVA ETT RIKTIGT KNULL NU. DET VAR ETT TAG SEN :D
Jag (förstod inte grejen med påståendet): Hahahaha okej. You're so gay ;)

Det var tydligen droppen som fick bägaren att rinna över... Att jag antydde att han var "sjukt gay", vilket inte var seriöst menat, var väldigt hemskt tydligen. Då börjades det med en massa anklagelser om att jag var fördomsfull, att jag kasstade sten i glashus, att jag kränkte en folkgrupp osv. bara för att jag inte gillar gayvärlden för att "alla tänker på sex".
Jag förstår inte grejen liksom. Jag har pratat med honom förut och han är en oerhört trevlig kille med ett sinne för humor. Detta var första gången han kom med ett liknande påstående och jag tog det med en nypa salt och tänkte att jag skulle skriva något skämtsamt tillbaka. Dock vart det inte så värst uppskattat. Men vad har man för förväntningnar på svaret vid ett sådant påstående?

Det börjar kännas som att gayvärlden är någon sorts religös sekt. För det känns som att man inte kan lämna den när man väl gått med i den. I alla fall om jag ska utgå ifrån hans påståenden om att "det är att kasta sten i glashus eftersom att du själv är bisexuell och en del av gayvärlden", vilket jag tycker låter helt korkat. Visst jag är bisexuell. Men jag vill inte placera mig själv i gayvärlden. Jag tycker ändå att min åsikt måste spela en roll. Jag vill mer se det som att jag har en anknytning till gayvärlden då jag inte har något problem med dem vänskapligt sett. Det är förhållande mässigt sett jag har problem med dem. Jag förstår mig inte på killar, och kommer nog aldrig riktigt göra. Jag förstår inte mig själv heller ibland.

Visst jag kanske har lite fördommar osv om att bögar jämt pratar om sex. Men det är inte ord tagna från luften. Det är erfarenhet. Jag ger alla en chans, lika så gayvärlden. Den visade upp den sidan av sig och jag tröttnade. Så enkelt är det. Men jag vet väll för tusan att inte var enda en är sån. Och jag ger fortfarande varenda en en chans trotts att jag har en grundtanke som handlar om -bögar, sex och utseende-.
Alltså, pratar jag men någon bög och den börjar prata om sex eller utseende, så börjar jag sakta men säkert tröttna. Så om det upprepas några gånger så är det tillslut en helt ointressant person för mig. Det är helt enkelt så mina värderingar är. Jag tycker inte om folk som inte kan hålla en konversation utan att komma in på sex eller utseende. Det är upp till dig att visa mig din personlighet. Vilket en stor del av gayvärlden ändå består av (i alla fall det ni har visat mig).

I detta fallet påverkades jag egentligen knappt av påståendet då det var det allra första gången något liknande togs upp. Så, med tanke på att jag anser mig känna personen hyffsat bra i alla fall, så viste jag att det inte var något att gnälla över med tanke på hans fina personlighet.


Ni får ursäka om det är lite dåligt formulerat, är en aning trött och smått irriterad.


// Daniel

Comments

"Visst jag är bisexuell. Men jag vill inte placera mig själv i gayvärlden."
Det gillade jag. Man ska själv kunna välja vem man är, och inte placera sig själv i olika fack. Inte heller ska andra placera en i fack. Vet inte om du förstår vad jag menar, men jag gillade inlägget!

2009-07-17 @ 09:21:11

tack såmycket!!! =)

kramar

2009-07-17 @ 11:26:07

Write something here:


Name:


E-mail: (Will not be published)


URL:


Comment:

Remember me?
bloglovin